Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική μάχη για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Τι θα γίνει με την αξιολόγηση

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Το «πήγαινε-έλα» στα εργασιακά τους ζουν τους τελευταίους μήνες οι γιατροί του ΠΕΔΥ που περνούν από τη μέγγενη της αξιολόγησης για πολλοστή φορά. 

Η προεκλογική περίοδος μάλιστα φέρνει καθυστερήσεις ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) ζητά να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετά τις εκλογές λόγω της ρευστής κατάστασης. 

Με επιστολή του ο ΙΣΑ προς την 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια ζητά να ανασταλεί η επαναξιολόγηση και όρκιση των γιατρών του ΠΕΔΥ παρότι έχει εκδοθεί πρόσφατα η σχετική τροπολογία καθώς όπως σημειώνει: «η διαδικασία επαναξιολόγησης και εν συνεχεία όρκισης των ιατρών αυτών δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί σε προεκλογική περίοδο και ενόψει της δημοσίευσης του διατάγματος περί διάλυσης της βουλής».

Πάντως το θέμα των γιατρών του ΠΕΔΥ παραμένει στον …αέρα καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αναμένουν την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης ώστε οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια στο ΠΕΔΥ να επανέλθουν στο σύστημα. 

Άλλωστε η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί τόσο αυτή της αξιολόγησης όσο και του καθορισμού της ακριβής θέσης που θα λάβουν κατά την ένταξή τους στο ΕΣΥ.

Μάλιστα πολλοί γιατροί που έμειναν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δηλαδή στο ΠΕΔΥ και δεν επέλεξαν να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, αναμένουν να λάβουν θέση ανάλογα με τα έτη εργασίας τους αλλά και τη θέση που αντιστοιχεί σε αυτά. 

Κάτι όμως που προκαλεί αναταράξεις στο ΕΣΥ καθώς έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις ακόμη και από νοσοκομειακούς γιατρούς. 

Προς ώρας πάντως δε φαίνεται να μπορεί να ολοκληρωθεί η επαναξιολόγηση λόγω των εκλογών και η διαδικασία αναμένεται να μεταφερθεί για τον Φεβρουάριο. Πιθανώς και αργότερα…

7 σχόλια:

  1. Απαράδεκτη η επιστολή του ΙΣΑ προς τις ΥΠΕ.Έχουμε καταλάβει εδώ και πολύ καιρό ότι δεν θέλετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή να συνεχίσουμε να παίρνουμε τα ίδια χρήματα εμείς που έχουμε κλείσει τα ιατρεία με τους συναδέλφους που τα έχουν κρατήσει ανοικτά με δικαστικές αποφάσεις και δουλεύουν 5,5 ώρες στο ΠΕΔΥ ενώ εμείς 8 ώρες; Για πόσο καιρό ακόμα θα είμαστε οι ηλίθιοι του συστήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΑΤΡΟΣ ΠΕΔΥ/ΜΥ -- 2 ΔΥΠΕ : ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΩ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ 3577 ( ΤΕΥΧΟΣ Β ) ΤΗΣ 31-12-2014 ΠΕΡΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΤΕΩΣ ΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΒΑΘΜΟ.
    ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ¨?
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η' ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ IΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ?
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Κα ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν γνωριζω εαν σκοπιμα γινεται παραπληροφορηση η εαν υπαρχει αγνοια.Το ΦΕΚ για τους γιατρους της 1υπε εκδοθηκε στις 19/12/2014.Οπως γνωριζεται με την εκδοση του ΦΕΚ οι γιατροι και οι οδοντιατροι φευγουν απο τις θεσεις ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ και παιρνουν θεσεις ειδικευμενων γιατρων ΕΣΥ..Τι νοημα εχει τωρα η επιστολη του ΙΣΑ δεν εχω καταλαβει ,τι προσπαθει να κανει ο Πατουλης.Αντι να επιδιωκει να τελειωσει το θεμα ολων αυτων που εκλεισαν το ιατρειο τους και ζουν με 1000 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αισχος.ακομη μια φορα στο κρατος αυτό καπελονονται αυτοι που συμμορφώνονται με το νομο και επιβραβεύονται οι βολεψακηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΦΕΚ για τους γιατρους της 2υπε εκδοθηκε στις 31/12/2014. Κουραφέξαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω αν όντως έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η απόφαση μετακίνησης ιατρών και οδοντιάτρων σε θέσεις κλάδου ΕΣΥ .... Αν αναφέρεσθε στο έγγραφο της υπε αυτό είναι προς δημοσίευση δεν είναι το ΦΕΚ . Αν γνωρίζεται κάτι περισσότερο παρακαλώ διευκρινίστε το ...... Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή