Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η αντιμετώπιση της διαφθοράς, ψηλά στις προτεραιότητες της ΝΔ για την Υγεία

IATRONET.GR. Στο πρεοκλογικό κείμενο γίνεται λόγος για παρεμβάσεις στη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων και τον τρόπο συντονισμού και λειτουργίας των ελεγκτικών οργάνων.

Στην εφαρμογή Εθνικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, περιλαμβάνεται στις προεκλογικές θέσεις της ΝΔ για την Υγεία και το φάρμακο.

Στο σχετικό κείμενο επισημαίνεται ότι το Σχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο ποινικό και πειθαρχικό δίκαιο, τη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων και τον τρόπο συντονισμού και λειτουργίας των ελεγκτικών οργάνων.

Στο ίδιο κείμενο, περιλαμβάνονται οι εξής δράσεις:

Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, με την ολοκλήρωση της στελέχωσης των μονάδων με το απαραίτητο προσωπικό.

Κατάργηση του βιβλιαρίου ασθενείας και δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου ασφαλισμένου, διευκολύνοντας τους πολίτες και καταπολεμώντας την παραβατικότητα.

Στελέχωση και τη λειτουργία όλων των ανεπτυγμένων κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Κάλυψη και των διαγνωστικών εξετάσεων για τους ανασφάλιστους πολίτες, μέσω του “Health Voucher”.

Διεύρυνση της εφαρμογής του νέου συστήματος κοστολόγησης ιατρικών πράξεων, κατάρτισης προϋπολογισμών και παρακολούθησης λειτουργίας των νοσοκομείων (Diagnosis Related Groups).

Εκσυγχρονισμός του συστήματος διεξαγωγής κλινικών μελετών.

Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, με στόχο την αποασυλοποίηση. Κατάργηση έως το τέλος του 2015 των υφιστάμενων ψυχιατρικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων και αντικατάστασή τους από κοινοτικά δίκτυα υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Αναβάθμιση του συστήματος των ραντεβού, με ρύθμιση της σειράς αναμονής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας.

Περιλαμβάνεται, επίσης, η ολοκλήρωση του στρατηγικό σχεδιασμό στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού και του Μητρώου Παρόχων Τουρισμού Υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες για εθνικές εκλογές μπορείτε να αναζητήσετε στο Euro2day.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου