Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Σε κόκκινο συναγερμό τα νοσοκομεία για την κακοκαιρία! Τι έχει ετοιμασθεί



Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη

Το κύμα ψύχους που έχει αρχίσει να περιβάλει όλη τη χώρα έχει κάνει τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να θέσουν σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία για παν ενδεχόμενο.

Οι διοικητές των νοσοκομείων ειδικά στην Αττική και στα Βόρεια προάστια έχουν λάβει εντολή να βρίσκονται επί ποδός ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα. 
Άλλωστε κάθε χρόνο λίγοι πόντοι χιόνι προκαλούν απίστευτα προβλήματα στα νοσοκομεία, χωρίς να υπολογίσει κανείς τι γίνεται όταν πέφτει περισσότερο. 

Νοσηλευτικά ιδρύματα αποκλείονται από το χιόνι, ασθενείς ταλαιπωρούνται ενώ έχουν υπάρξει και περιστατικά όπου κόπηκε το ρεύμα και οι θάλαμοι είχαν μείνει χωρίς θέρμανση. 
Οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν σε ετοιμότητα το προσωπικό, χωρίς ωστόσο αυτό να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων του ΕΣΥ. 

Οι συνεννοήσεις που έχουν γίνει με τους δήμους προβλέπουν να υπάρξει άμεση παρέμβαση με οχήματα σε περίπτωση που το χιόνι αποκλείσει κάποιο νοσοκομείο.
Ταυτόχρονα τα νοσοκομεία που δεν είχαν διαθέσιμα κονδύλια για πετρέλαιο φρόντισαν να γεμίσουν άρον άρον τις δεξαμενές ώστε να μην ξεπαγιάσουν οι ασθενείς. 

Φαινόμενο που στο πολύπαθο ΕΣΥ θεωρείται εξαιρετικά πιθανό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου