Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Γιατί δεν πήγαν οι φαρμακοποιοί στη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά

Από Νίνα Κομνηνού - ygeia360.gr

Ηχηρή ήταν η απουσία των φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλη Βλασταράκο, τον πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομσοπονδίας κ. Αθαν. Κατσίκη και τον πρέοδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη.

Οι φαρμακοποιοί είχαν προσκληθεί, πλην όμως δεν παρέστησαν στη συνάντηση για πολιτικούς λόγους, ούτε ορίστηκε εκπρόσωπος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να προσέλθει στη συνάντηση, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο το απόγευμα της Παρασκευής για αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο. Ευτυχώς, η επέμβαση πήγε πολύ καλά.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό:

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από τις αρχές Οκτωβρίου έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας και μάλιστα επίμονα και επανειλημμένως. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση και ενώ είναι τοις πάσι γνωστόν, ότι τα προβλήματα που αφορούν τους 12.000 φαρμακοποιούς αλλά και χιλιάδες ασφαλισμένων παραμένουν άλυτα.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να μας συναντήσει και μας παρέπεμψε στον Γενικό Γραμματέα του κόμματος.

Ξαφνικά και μόλις μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές το γραφείο του Πρωθυπουργού μας «θυμήθηκε» και μας ενημέρωσε ότι ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε το αίτημά μας για συνάντηση. Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ αρνήθηκε μια τέτοια συνάντηση γιατί οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.

Άλλωστε, όπως είναι ήδη γνωστό, είχε προηγηθεί η εκδήλωση του ΠΦΣ την Τετάρτη 14/1/2015, παρουσία των εκπροσώπων των τομέων υγείας όλων των πολιτικών κομμάτων, που άκουσαν και πήραν θέση για τα τεκταινόμενα στον φαρμακευτικό κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου