Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Στο ΦΕΚ η απόφαση Βορίδη για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις

ΙΑΤRONET. Με την απόφαση του υπουργού Υγείας θεσπίζονται πλαφόν στην εκτέλεση εξετάσεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

Δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Υγείας, με την οποία καθορίζονται οι περιορισμοί στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Με την απόφαση που φέρει ως τίτλο “Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα Μέτρα Ελέγχου της Συνταγογράφησης και Εκτέλεσης Εργαστηριακών Εξετάσεων”, θεσπίζονται πλαφόν στην εκτέλεση εξετάσεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

Ολόκληρη η απόφαση του κ. Βορίδη παρατίθεται πιο κάτω.

Επιπλέον Πληροφορίες

9 σχόλια:

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ ¨ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ Φ.Ε.Κ Η ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ? ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα Μέτρα Ελέγχου της Συνταγογράφησης και Εκτέλεσης Εργαστηριακών Εξετάσεων". Από τον τίτλο της Υπουργικής απόφασης προκύπτει το συμπέρασμα ότι οτιδήποτε υπερβαίνει το ανώτατο όριο συνταγογράφησης δεν αποζημιώνεται, άρα δεν θα πρέπει να εκτελείται,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπαρχει διευκρινηση οσον αφορα τους υπερηχους ,π.χ υπερηχοι 2 απο παθολογο, εννοεί δυο οργανα η δυο εξετάσεις ασχετως οργανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλες τις εξετάσεις όταν λέει 2 εννοεί κωδικούς. Αν ο υπέροχος 'ανω κοιλίας είναι 1 κωδικός (όπως είναι) μπορείτε να τον γράψετε. Όχι ομως: Echo ήπατος, παγκρέατος, σπληνός νεφρών ξεχωριστά (που βγαίνουν και περισσότερα χρήματα).

      Διαγραφή
  4. δηλ ο παθολογος μπορει να γραφη 20 μικροβιολ. αιματολ. βιοχ+12ορμονολ.ανοσολ.+2ουρολ=32εξετασεις ανα αμκα σε μια μερα?///κ ατι εννοειτε σαν προληπτικη ιατρικη? δηλ.+5καρκινικοι δεικτες=37?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΒΛΗΜΑΤΑ!!!.ΤΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ερωτησεις που αφορουν τη πληρωμη στο τελος εξυπνοπουλι προβοκατερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα ακομα περιμενεις πληρωμη???ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

      Διαγραφή
  7. Η ΠΑΣΙΔΙΚ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΗΛΑΔΗ.....
    ΟΧΙ ΠΛΑΦΟΝ ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ, ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΈΝΑ ΛΗΞΙΠΡΌΘΕΣΜΑ , ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ..
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΊΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή