Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

"Πάγωσαν" τα νοσοκομεία λόγω εκλογών! Γιατί κατέβασαν τα μολύβια οι διοικητές

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - ΗΕΑLTH REPORT

Πάγος στις αγορές υλικών αλλά ακόμη και τροφίμων, στους διαγωνισμούς για προμήθειες απαραίτητων προϊόντων και σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία έχει μπει το τελευταίο διάστημα στο ΕΣΥ. 

Οι εκλογές φαίνεται πως έκαναν τους διοικητές των νοσοκομείων να κατεβάσουν τα μολύβια και να μην υπογράφουν απολύτως καμία απόφαση. 
Το προεκλογικό κλίμα που διαρκεί εδώ και καιρό έχει κάνει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας να υπολειτουργεί…υπογείως. 


Οι περισσότεροι διοικητές των νοσοκομείων περιμένοντας την εκλογή της νέας κυβέρνησης και με την αγωνία ότι οι ίδιοι θα απομακρυνθούν, δεν προχωρούν καμία διαδικασία. 
Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με πληροφορίες του healthReport.gr οι περισσότεροι διαγωνισμοί που ήταν σε εξέλιξη έχουν καθυστερήσει. Αγορές δεν πραγματοποιούνται και ούτε καν παραγγελίες. 

Αποτέλεσμα είναι να έχει μπλοκάρει όλη η διαδικασία τροφοδοσίας του συστήματος και οι περισσότεροι να είναι σε αναμονή. 

Όλα αυτά βέβαια τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία παρουσίαζαν ήδη πρόβλημα με την προμήθεια υλικών καθώς τα κονδύλια είναι μειωμένα και οι όποιες αγορές γίνονταν ούτως ή άλλως με το σταγονόμετρο. 

Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως σε πολλά νοσοκομεία ακόμη και τα γεύματα των ασθενών έχουν κουρευτεί και σήμερα απουσιάζουν βασικά αγαθά από το πιάτο τους. 

Βέβαια η αδράνεια των διοικητών δεν είναι καθόλου τυχαία. 

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, έχουν διορισθεί με καθαρά κομματικά κριτήρια, με τη λίστα των ονομάτων να …φεύγει κατ ευθείαν από το Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι οι περισσότεροι φοβούνται πως η όποια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό θα σημάνει αυτομάτως και την απομάκρυνσή του από τη θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου