Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΠΕΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ



Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε η πρόσφατη συνάντηση των νέων προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας μας στην Αθήνα. Επειδή το θέμα συζήτησης αφορά την Υγεία και τις συνταξεις του Ελληνικού λαού θέλω να καταθέσω κάποια κρίσιμα σημεία. Για ποιο λογο συμβαινουν οι περικοπες?

· ΕΟΠΥΥ : Είναι η συνένωση στον κλάδο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αγοράζει υπηρεσίες υγείας από το Δημόσιο ( νοσοκομεία ΕΣΥ και ΠΕΔΥ) και από τον Ιδιωτικό τομέα (συμβεβλημένοι πάροχοι ). Στο δημόσιο οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται δωρεάν , στον ιδιωτικό τομέα με συμμετοχή 15%.

Με τον ΕΟΠΥΥ έχουν κάνει σύμβαση όλα τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία , και οι Ιδιωτικές κλινικές , όλα τα Κέντρα Αποκατάστασης , όλοι οι φυσιοθεραπευτές , όλα τα φαρμακεία , και ορισμένοι ελευθεροεπαγγελματίες Ιατροί. Ποιοι Ιατροί;

1. Όλοι οι εργαστηριακοί ιατροί, γιατί υπάρχει η πίεση των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων εργαστηριακής διάγνωσης και ξέρουν ότι εκτός ΕΟΠΥΥ η επιβίωση είναι αδύνατη. Η σκέψη για συνένωση τους δεν έχει ευδοκιμήσει , παρότι είναι μονόδρομος. 

2. Σχεδόν όλες οι κλινικό-εργαστηριακές ειδικότητες (π.χ. καρδιολόγοι, γυναικολόγοι κ.λπ.) διότι προσθέτουν πράξεις. 

3. Σχεδόν όλοι οι παθολόγοι και οι γενικοί Ιατροί γιατί στις λίγες πρώτες ημέρες κάθε μήνα καλύπτουν το όριο των 200 επισκέψεων , κυρίως στους χρόνιους ασθενείς με τη συνταγογράφηση και μετά oυσιαστικα κάνουν ελεύθερο ιατρείο με αμοιβή. 

4. Όλες οι άλλες ειδικότητες σε συντριπτικό ποσοστό είναι εκτός ΕΟΠΥΥ. Γιατί; Διότι ο ΕΟΠΥΥ είναι κακοπληρωτής. 

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι ο ΕΟΠΥΥ από την αρχή στήθηκε σε πήλινα πόδια. Με την εφαρμογή των μνημονίων έγινε μεγάλη συρρίκνωση της χρηματοδότησης, και εφαρμόζει κλειστό προϋπολογισμό. Αυτό σημαίνει ότι απαιτεί από τους ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους , να παρέχουν υπηρεσίες και στο τέλος η αμοιβή τους υπόκειται σε rebate και claw back (ωραίες καινούριες ελληνικές λέξεις) , που σημαίνει πρακτικά ότι ανεξάρτητα από τον όγκο των υπηρεσιών που προσφέρουν η αμοιβή τους δεν πρέπει να ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο. Για να γίνει κατανοητό πρέπει να πούμε ότι για το 2014 π.χ. οι ιδιώτες πάροχοι προσφέρουν υποχρεωτικά έκπτωση της τάξης του 50-60%.

Το ιατρικό σώμα για να είναι αξιόπιστο πρέπει πλην των νόμιμων διεκδικήσεων (π.χ. αύξηση των κονδυλίων) πρώτα να στηλιτεύει παραβατικές συμπεριφορές. Έτσι προκαλούμε αλγεινή εντύπωση όταν ο ελεγκτικός μηχανισμός κάνει καλά την δουλειά του, και διαπιστώνει κραυγαλέες παραβατικές συμπεριφορές, να υπάρχουν ενώσεις ιατρών που βάζουν ασπίδα και προστατεύουν «ευγενείς» συναδέλφους. Μιλώ για ανακοίνωση που ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να ζητήσει συγγνώμη που ταλαιπωρεί ιατρούς , όταν ζητά να δοθούν εξηγήσεις για τον Ιούνιο που βρέθηκαν ιατροί να έχουν καλύψει το όριο των 200 επισκέψεων σε 2-3 ημέρες , κάνοντας υπερωρίες 18-20 ωρών την ημέρα. 

· ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ : Η ιδιαιτερότητα του ελληνικού χώρου ( πολλά νησιά , ορεινός όγκος ) προκάλεσε την ανάπτυξη του δημόσιου τομέα, κυρίως με τη δημιουργία του ΕΣΥ το 1983 με πλήθος ανισορροπίες. Ποτέ δεν υπήρξε υγειονομικός χάρτης για την κάλυψη των αναγκών με προτεραιότητες. Ο υδροκεφαλισμός του κέντρου (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ρουσφετολογικές διεκδικήσεις , τοπικισμοί προκάλεσαν την δημιουργία π.χ. στην Ηλεία σε άξονα 30 km 3 νοσοκομείων και στη Θεσσαλία τη δημιουργία 2 κέντρων υγείας σε απόσταση 6 km. Σε συνθήκες ευμάρειας και “ανάπτυξης” κανείς δε μιλούσε για την άσκοπη σπατάλη των πόρων. Σήμερα με τον στενό δημοσιονομικό κορσέ ο εξ ορθολογισμός ακόμα δεν είναι ορατός. Υπάρχει σοβαρή υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με γερασμένο ιατρικό προσωπικό, αφού προσλήψεις έχουν να γίνουν ουσιαστικά από το 2008, όμως για να είναι αξιόπιστες οι διεκδικήσεις , πάλι εμείς πρώτοι πρέπει να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα. Όταν έχουμε καταγγελίες για χρηματισμό ή για “κοπάνες” από τις εφημερίες πρέπει να απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία, και να μην προβαίνουμε σε συγκάλυψη. Μόνο τότε μπορούμε να μιλήσουμε και να διεκδικήσουμε αύξηση της χρηματοδότησης ή ικανοποιητική αμοιβή για τους δημόσιους λειτουργούς της Υγείας. 

· ΠΕΔΥ : Με την εξαγγελία για νέα οργάνωση της πρωτοβάθμιας υγείας , διαλύθηκαν τα γνωστά πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ πρώην ΙΚΑ κλπ. Στο σύνολο της χώρας 3.000 ιατροί αυτό- απολύθηκαν , χωρίς αποζημίωση και παραμένουν 2.700 ιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Τα ευχολόγια περί οργάνωσης , νέων προσλήψεων κλπ. παραμένουν κενό γράμμα. Σήμερα η πρωτοβάθμια υγεία παρέχεται κυρίως από τον Ιδιωτικό Τομέα σε ποσοστό γύρω στο 90% και μόνο 10% από το Δημόσιο με τα Κέντρα Υγείας και τα Πολύ- Ιατρεία. 

· ΤΣΑΥ Και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ : Πρέπει να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε αυτιά. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες με ονοματεπώνυμο. Οι δαπάνες για την υγεία το 2015 θα κυμανθούν στο 4,9% του ΑΕΠ, και οι παροχές του κοινωνικού κράτους σαφώς περιορίζονται. Αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Όλη η Ευρώπη με το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού δαπανά το 50% των συνολικών κοινωνικών πόρων. Αυτό σε μία γερασμένη ήπειρο δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Σήμερα οι δύο μεγάλες κατηγορίες κοινωνικής ασφάλισης είναι το κεφαλαιοποιητικό σύστημα (αμερικανικού τύπου) και το αναδιανεμητικό ( Δυτ. Ευρώπη). Η κατεύθυνση προς ένα σύστημα 3 πυλώνων ( κρατική σύνταξη 360 Ευρω, ατομικός κουμπαράς ανάλογα με τις εισφορές και ιδιωτική ασφάλιση ) είναι η κυρίαρχη λογική για την επιβίωση του συστήματος, από το σημερινό σύστημα (κύρια, επικουρική, πρόνοια). 

Το ταμείο των Υγειονομικών, το μόνο ταμείο με σχέση εργαζομένων προς συνταξιούχους 4:1 , είναι το μόνο βιώσιμο. Δυστυχώς από το 2008 , με το γνωστό νόμο Πετραλιά διελύθη, και ενσωματώθηκε στο ΕΤΑΑ. Σήμερα παρόλη την κακοδιαχείριση , το κούρεμα με το PSI , τα δομημένα ομόλογα , εξακολουθεί να έχει περιουσία 800 εκατομμύρια ευρώ και είναι βιώσιμο. Όμως ο σχεδιασμός της πολιτείας είναι το ΕΤΑΑ να συνενωθεί με τον ΟΑΕΕ για να χρηματοδοτήσει για λίγα χρόνια τα ελλείματα του ΟΑΕΕ. 

Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο ζήτημα. Η βόμβα του ασφαλιστικού δεν θα μας αφήσει αλώβητους. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους Έλληνες ότι το ασφαλιστικό θα είναι συνέχεια ανοιχτό , και ότι οι εξαγγελίες περί συντάξεων ή ορίων ηλικίας είναι χωρίς βάση και ψευδείς. Είτε με τρόικα είτε χωρίς τρόικα , είτε με μνημόνιο είτε χωρίς μνημόνιο , τα αριθμητικά δεδομένα είναι αμείλικτα. Οι αναλογιστικές μελέτες ορίζουν το έλλειμα της κοινωνικής ασφάλισης στα 1.2 τρις ευρώ. Σήμερα 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι στον ιδιωτικό τομέα μαζί με 600.000 στο δημόσιο πρέπει να χρηματοδοτήσουν 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους και 4,6 εκατομμύρια συντάξεις. Όποιος πιστεύει ότι θα γίνει Ιησούς Χριστός και θα ταΐσει τα πλήθη με δύο τελάρα ψάρια να μας το πει ευθέως. 

Το πολιτικό σύστημα επέλεξε να ωθήσει στη σύνταξη παραγωγικές ηλικίες για να αποφύγει το δήθεν πολιτικό κόστος. Όμως δωρεάν κοινωνικές παροχές δεν υπήρξαν ποτέ και πουθενά. Η εύκολη ρητορική να πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός, το μεγάλο κεφάλαιο ή η αλληλεγγύη των γενεών είναι τεράστιο ψεύδος. Όταν ο πρώτος μισθός είναι 590 ευρώ και η μέση σύνταξη 950 ευρώ ο λογαριασμός ποτέ δε βγαίνει. 

Δεύτερη διαπίστωση: Τέθηκε η πρόταση να υπάρξει ένα ταμείο , για όλους τους ασφαλισμένους. Δηλαδή ένα μεγάλο ΙΚΑ. Όμως από τα στοιχεία του κ. Κουτρουμάνη που ξέρει καλά τα δεδομένα, φαίνεται ότι το 75% των συντάξεων του ΙΚΑ είναι με 15 χρόνια ή 4.500 ένσημα. Αυτή η κατηγορία συνταξιούχων με την κατώτατη σύνταξη συν το ΕΚΑΣ λαμβάνει σύνταξη 500 ευρώ. Ποιο δίκαιο και ποια ηθική ορίζουν ότι ασφαλισμένος π.χ. ιατρός του ΤΣΑΥ ή ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ με αδιάκοπη και συνεχη καταβολή εισφορών πρέπει να παίρνει την ίδια σύνταξη με την κατώτερη του ΙΚΑ; Γιατί προς τα εκεί πάμε αφού συνεχίζεται το όργιο των πρόωρων , των χαριστικών συντάξεων, των παχυλών εθελουσίων εξόδων. Με τέτοιους όρους κανένα σύστημα δεν μπορεί να επιβιώσει. Εδώ η κοινωνία και οι ταγοί της πρέπει να πάρουν θέση. 

· ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ : Προτάθηκε σχέδιο νόμου ώστε κάθε ιατρική ειδικότητα να έχει μία (αριθμός : 1) επιστημονική εταιρία. Σήμερα υπάρχουν 40 ιατρικές ειδικότητες και πάνω από 900 επιστημονικές εταιρίες. Άμεσα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αντέδρασε, και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα είπε ότι ναι μεν είναι λογικό αλλά όχι επί του παρόντος. Και εδώ δεν είμαστε ξεκάθαροι. Γιατί ξέρουμε ότι οι περισσότερες από αυτές τις εταιρίες είναι προσωπικά «μαγαζάκια» που δημιουργουνται για επιρροή , και κονδύλια , και επιστημονικές εργασίες και εξέλιξη και διαπλοκή.

Η θέση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Κάθε ιατρός πρέπει να ανήκει σε μία μόνο επιστημονική εταιρία. 

Τελειώνοντας , θέλω να επισημάνω ότι η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν σε βάρος της υγείας και της πρόνοιας. Όταν το 2009 κλείσαμε χωρίς μνημόνιο προϋπολογισμό με 24 δις ευρώ πρωτογενές έλλειμα δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση να γυρίσουμε στο 2009. 

Κάποιος συνάδελφος είπε ότι μιλήσαμε πολλές ώρες για το ΤΣΑΥ και αυτό δείχνει ότι πλησιάζουμε στη σύνταξη. Δεν είμαστε όμως όλοι έτσι. Πρέπει να σκεφτούμε τους νέους συναδέλφους που έχουν ως μόνη διέξοδο την μετανάστευση. Όταν η άλογη παραγωγή ιατρών από εθνικές και αλλοδαπές σχολές προκάλεσε την παραγωγή 75.000 ιατρών και οι ανάγκες της χώρας είναι μόνο 30.000 ιατροί , σημαίνει ότι περισσεύουν 45.000 ιατροί. Προσωπικά ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων υπέγραψα την τελευταία τριετία πάνω από 100 πιστοποιητικά- αποφάσεις για μετανάστευση των μελών μας σε όλη την Ευρώπη. Αυτό το ιδιότυπο brain drain (αιμορραγια εγκεφαλων) θα το πληρώσουμε και εμείς και τα παιδιά μας. 

Υ.Γ. Μεγάλο τμήμα των ανωτέρω ήταν η εισήγηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων στην συνάντηση των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014. 

Γεώργιος Κλ. Πέτρου
Ιατρός Ρευματολόγος 
Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων 

3 σχόλια:

  1. Κύριε Πέτρου,δυστυχώς εκφράζετε πολλές αλγεινές αλήθειες και λέγω δυστυχώς γιατι τα προβλήματα διαφαίνονταν στόν ορίζοντα απο πολλά χρόνια αλλά ολοι εκαναν οτι δεν τα βλέπουν π.χ. τα τρία νοσοκομεία τής Ηλέιας,το ένα ειχε τρείς γυναικολόγους και κανεναν ορθοπεδικό το άλλο δύο ορθπεδικούς και έναν γυναικολόγο, κ.λ.π. αποτέλεσμα και τα δύο να υπολειτουργούν και κανένα να μην ειναι σε θέση να υποστηρίξη πλήρη εφημερία, βέβαια ολοι το εβλεπαν αλλά και ολοι ησαν ευχαριστημένοι γιατι ολοι ειχαν (μισό)νοσοκομείο στήν πόλη τους αλλά κανένας ομως ολόκληρο (τοπικισμός, λαικισμός των πολιτικών) αλλά οπως όλοι γνωρίζουμε και ισχύει σε ολα τα καταστήματα ανεξαρτήτως της ιδεολογίας του εκάστοτε καταστηματάρχη ο λογαριασμός πηγαίνει σε όλα τα τραπέζια αναλυτικός και πλήρης. Το ζητούμενο έναι εάν θα πάη κάποτε ο λογαριασμός και στούς υπεύθυνους για τή δημιουργία αυτής της κατάστασης και να πληρώσουν και οι αρμόδιοι συνήθεις ανευθυνουπεύθυνοι το δικότους λογαριασμό και να μην τόν χρεώσουν και πάλι στο κοινωνικό σύνολο ανεξέλεκτα,ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ ,αυτά τα ολίγα για τήν ώρα και σας ευχομαι καλή χρονιά και καλή δύναμη.Θωμόπουλος Ιωάννης / βιοπαθολόγος,Κάτω Αχαία. (Υστερόγραφο=εάν δέν πάει σε ολους ο λογαριασμός το κατάστημα δυστυχώς ειναι καταδικασμένο σε χρεωκοπία και κλείσιμο)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Πέτρου
    Με χαρά διαβάζω τη διαπίστωση σας ότι ο ηλιος βγαίνει από την ανατολή, δηλ διαπιστώνεται ότι η επιτελική και επιχειρησιακή δομή και λειτουργία του ΕΟΠΥΥ είναι κοπτοραπτικής σύλληψης....όπου φυσάει ό άνεμος .
    Δεν λέτε τίποτε όμως για ευθύνες , για παρεμβάσεις , για ανεπάρκειες.....Και αν δεν τα πείτε εσεις οι θεσμικοί φορείς (και επιστημονικοί....) τότε να περιμένουμε από ποιητές , δικηγόρους, αποτυχόντες βουλευτές, ποιούς?
    Για να δούμε..
    Με διθύραμβους ο Βουδούρης έλεγε ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι η μεγαλύτερη επανάσταση από αυτή του 21, θυμάσθε ? (π. πρόεδρος ΤΕΒΕ και ΤΣΑΥ, θαρρώ...) Εφυγε σε ένα χρόνο με ραγισμένο ΕΟΠΥΥ, είπε κανείς ΙΣ τίποτε? μα ως εκ του νόμου ωφείλετε να υπερασπίζετε και την δημόσια υγεία και τη ναυαρχίδα αυτής ΕΟΠΥΥ
    Μετά ήλθε ο ομογάλακτος μη βουλευτής Βόλου επικουρούμενος από λέκτορα οικονομικών υγείας του ξακουστου Πανεπιστημίου....που σε ένα χρόνο έφυγαν με κομματιασμένο ΕΟΠΥΥ και δεν είπε κανένας ΙΣ τίποτε εκτός από βελούδινες διαβουλευσεις και ανακοινώσεις.
    Μετα ήλθαν οι μέλισσες .... και αφήνουν θρύψαλα..
    Ευθύνες ? ΟΙ γιατροί προφανώς .Ενώ εσείς τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας σας που θα την βόύλιαζε θα τον αφήνατε ατιμώρητο.
    Εχετε δει σε πολλούς ιστότοπους ΙΣ θέση με ΠΑΡΡΗΣΙΑ ? επισήμανση λαθών, ξεμπρόστιασμα υπευθύνων ?
    Οι άδειες λειτουργίας δίνονται από τους ΙΣ, και εμάς γιατρούς μας κάνουν και αξιολογούν οι επιστημονικοί (?) φορείς μας.
    Ο ΕΟΠΥΥ στις συμβάσεις του ζητάει για τους Βιοπαθολόγους να αξιολογεί την επιστημονική και λειτουργική επάρκεια τους επιτροπή του , δηλ η Κα Κούλα, Ο Κος Ντίνος αξιοσέβαστοι διοικητικοί υπάλληλοι άκρως αρμόδιοι ...και δεν ξεσηκώθηκε ούτε ένας καθηγητής Πανεπιστημίου
    !!!!!! Το ΙSO νάναι καλά , η πιστοποίηση κλπ, κλπ
    Για συνεχιζόμενη και ελεγχόμενη ιατρική εκπαίδευση κανένας φορέας δεν μιλάει και δεν ξέρει αλλοίμονο....
    Ομως και λεπτομέρειες...στο κλειστό νοσήλειο λέω για σκωληκοειδεκτομή είστε σίγουρος ότι δεν γίνεται PSA ή μοριακός έλεγχος ηπατίτιδος ?
    Οι πάροχοι έχουν ποσοστό στον προυπολογισμό με ξεχωριστό κωδικό, τότε σε ανα 3μηνους ισολογισμούς γιατί δεν γράφεται η υπερβαση επι % του προυπολογισμού τους να ξέρουμε ποιοί την κάνουν τη δουλειά και εκει να γίνεται το claw back , rebate και ότι άλλο ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΗς ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑς ΠΑΡΟΧΟΥ ?
    Tα νοσοκομεία είναι πάροχοι , γιατί δεν γίνεται claw back σε αυτούς τους πάροχους ?
    Με 5, 22 Ε την καλλιεργεια στο νοσοκομείο πως φαντάζεσθε ότι γίνεται ταυτοποίηση , έλεγχος αντοχής (όχι αντιβιόγραμμα) , αιμοκαλλιέργειες, μοριακός έλεγχος αντοχής κλπ ? και δεν είναι και τόσο σπάνιο....
    Οι θεσμικοί φορείς μας λοιπόν τι θέση έχουν πάρει , δεν έχουν ευθύνη, υποχρέωση και βέβαια γνώση αλλά τα αφήνουν σε διοικητικούς ανίδεους......Ξέρετε σε καθε ΙΣ να υπάρχει ομάδα εργασίας θεμάτων , 'εχετε δει να δημοσιεύονται προτάσεις , έχετε διαβάσει σε εφημερίδες ΠΡΟΤΑΣΕΙς καθηγητών ιατρών ?
    Οτι βουλιάζουμε είναι μιά διαπίστωση , τι να κάνουμε δεν ακούω και αυτός είναι ο φόβος.
    (προσοχή δεν είπα δώστε μας παραπάνω λεφτά, ούτε ότι δεν γίνονται καταχρήσεις ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΣ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε Ανώνυμε Νο 2 , ''Σου βγάζω το καπέλο''
    !!! Δεν ξέρω πού είσαι , όμως τέτοιου είδους φωνές λείπουν από το Επαγγελματικό μας προσκήνιο.Είθε να εισακουστείς ή κάποιος να ξυπνήσει απο τα λεγόμενά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή