Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση της παράταξης "Θα πούμε την αλήθεια"

Αθήνα 03/01/2015 

Η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης "Θά πούμε την αλήθεια", με αφορμή τις ανακοινώσεις τομεαρχών Υγείας πολιτικών κομμάτων, αναλαμβάνουμε πολιτική πρωτοβουλία να καλέσουμε τα κόμματα να διευκρινίσουν τις θέσεις τους ως πρός τα εξής: 



1) Ποιός είναι ο αριθμός των Ελλήνων ιατρών και πόσους μπορεί να απορροφήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ως ΠΕΔΥ ή ΕΣΥ, πόσους θα διορίσετε (αξιοκρατικά) και άν θα απασχολούνται με σύμβαση αποκλειστικής απασχόλησης ή όχι .

2) Τι πρόκειται να γίνει με τις χιλιάδες ιατρούς με νόμιμα ιδιωτικά ιατρεία, αν θα συνεχισθεί να υπάρχει το δικαίωμα πιστοποίησης και αναγραφής εξετάσεων και φαρμάκων και εάν θα υπάρχει ή όχι δικαίωμα σύμβασης όλων με τον ΕΟΠΥΥ. 

3) Τι θα γίνει με τους 3500 ιατρούς που απολύθηκαν ή αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν απο τα πολυιατρεία η τα Νοσοκομεία ΙΚΑ μετά απο 20-25 χρόνια υπηρεσίας, (με το επιχείρημα ότι είχαν ιδιωτικό ιατρείο, άσχετα άν το ίδιο συμβαίνει-και σωστά- με Πανεπιστημιακούς και Στρατιωτικούς). 

4) Τι θα γίνει με την διαφορετική αντιμετώπιση ιατρών στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής και να διευκρινισθεί ποιοί είναι είναι οι έμποροι της Υγείας. Μήπως αυτοί που τους κουρεύουν τα νόμιμα έσοδα τους με claw back- rebate και αθέμιτο ανταγωνισμό; 

5) Γιατί υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις συντάξεις των ιατρών, γιατί άλλοι παίρνουν 2 συντάξεις και εφάπαξ και άλλοι όχι, τι θα γίνει με τους μονοσυνταξιούχους του ΤΣΑΥ που χάνουν τόσα λεφτά; 

6) Τι θα γίνει με τους άνεργους νέους και όσους τελειώνουν ειδικότητα, τι θα κάνετε με τον εκσυγχρονιςμό της ειδίκευσης, τι θα κάνετε με το γερασμένο ΕΣΥ (που παραγέρασε με αύξηση της ηλικίας των υπηρετούντων στα 67) 

7) Τι θα κάνετε για τη σύνδεση παραγωγικότητας και αμοιβής στο ΕΣΥ αλλά και το δικαίωμα πρόσβασης των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ ώστε να σταματήσει ο διασυρμός των ιατρών με τα " φακελάκια ";

 Αναμένουμε απαντήσεις ΤΩΡΑ!
 Θα έρθουν; 

Ευριπίδης Μπιλιράκης 
Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής παράταξης 
Αντιπρόεδρος ΙΣΑ

10 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά και καίρια τα ερωτήματα από την παράταξη "Θα πούμε την Αλήθεια". Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τους διάφορους λαλίστατους εκπροσώπους (και συνδικαλιστές) μεγάλων κομμάτων, που στις διάφορες περιοδείες σε Νοσοκομεία ή ΠΕΔΥ, μιλώντας κατ΄ ιδίαν υπόσχονται σχεδόν τα πάντα στους γιατρούς, χωρίς όμως να βλέπουμε αυτές τις θέσεις και γραπτώς στα επίσημα (προεκλογικά) προγράμματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πουμε την αληθεια-Ιατρικη Κινηση Αλληλεγγυης=Ι+Κ+Α= ΙΚΑ
    Δηλαδη κινηση συμφεροντων γιατρων πρωην-ΙΚΑ.
    Ασε μας κε μπιλιρακη με τις ψευτοερωτησουλες σου που δηθεν ενδιαφερεσαι για τους ιδιωτες αν θα εχουν συμβαση,συνταξεις,μονοσυνταξιουχοι κλπ,κλπ,κλπ....
    Το ψωμι της ανακοινωσης σου ειναι το 3ο ερωτημα.
    Αληθεια δεν μας λες ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ να εχουν ιδιωτικο ιατρειο οι στρατιωτικοι-πανεπιστημιακοι?
    Επισης πες μας με τι κριτηρια σε προσελαβαν στο ικα πριν 25 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ Κ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ; ΠΑΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΒΕΒΑΙΑ.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ συνάδελφε
    Εν αρχή καλή χρονιά. Το ιδιωτικό ιατρείο βάλλεται από παντού και αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για κάθε νέο γιατρό, ενώ ο Δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται και να καταργηθεί το φακελάκι, Το βιογραφικό μου είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή για να σου απαντήσω στο τελευταίο.
    ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗΣ (όχι ανωνύμως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικα στο ΠΕΔΥ, οπως και στο ΕΣΥ απο γεννησεως του, θα πρεπει να ειναι πληρους και αποκλειστικης. Ειτε προερχονατο απο ΙΚΑ ειτε απο οποιονδηποτε αλλο φορεα ιδιωτικο ή μη. Ολα τα αλλα ειναι απλως κουβεντα να κανουμε....

      Διαγραφή
  4. Μιλαει και ο συνεργατης του δημαρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Π.Α.Α ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΚΑΙ Π.ΜΗ.Α.ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ,ΕΣΥ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ -ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.
    1. ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.
    2.ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ 60% ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ Π.Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοι ανωνυμοι,δεν υπαρχει λογος να βγαζετε τοση μικροτητα και καχυποψια απεναντι σε καποιους(που αγνοωντας εντελως τις διαφορετικες κομματικες προτιμησεις ΕΝΩΘΗΚΑΝ και εθεσαν τον εαυτο τους και τις αποψεις που συμφωνηθηκαν στην κριση των συναδελφων. Τιμηθηκαμε με ενα μικρο αλλα συγχρονως οανιχυρο ποσοστο και μια εδρα,που αποτελει την ψυχη της προσπαθειας μας. Παρακαλω κρινετε τις αποψεις μας επι της ουσιας και αν θελετε ελατε να αλληλοενημερωθουμε η διαφωνειστε. Μπορει να ειμαστε πιο ΑΛΗΘΙΝΟΙ απο τα τετριμμενα σχηματα και ισως πιο χρησιμοι για να επιτευχθει η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ που χρειαζεται ο πανταχοθεν βακλομενος ιατρικος κλαδος. Σπυρος Τσουπανος-Αγγειοχειρουργος-Δρ Πανεπ.Αθηνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή