Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Οι φαρμακοποιοί σέρνουν και τον προεκλογικό «χορό»



Αν υπάρχει ένας κλάδος στον οποίο κάθεται «σούζα» η εκάστοτε κυβέρνηση, αυτός είναι ο κλάδος των φαρμακοποιών.

Κλάδος που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν «μασάει» από ευχολόγια και υποσχέσεις και μπορεί να διαλύσει στην κυριολεξία υπουργούς και κυβερνητικούς θώκους!

Το απέδειξαν το περασμένο καλοκαίρι οι φαρμακοποιοί στις ευρωεκλογές, όταν μοίραζαν στα φαρμακεία τα περίφημα φύλλα-ενημέρωση, στοχοποιώντας τους ανεπιθύμητους -κατά τον κλάδο- υπουργούς -μεταξύ των οποίων ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύσσωμη η τότε ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και άλλοι- με την ένδειξη «μαυρίστε τους»! Και πράγματι, ο κόπος τους δεν πήγε χαμένος!

Έτσι και τώρα, οι φαρμακοποιοί, ετοιμάζονται να δώσουν μία ακόμη μάχη σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων Λουράντος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και είναι βέβαιο ότι θα ακουστεί και αυτή την φορά από τα μέλη του.

«Οι Φαρμακοποιοί αποτελούν μια ισχυρή δύναμη και μπορούν να καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις όποιες μελλοντικές εξελίξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο κ. Λουράντος.

Διότι τα προβλήματα του κλάδου δεν είναι λίγα και όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, έτσι και οι φαρμακοποιοί έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα στα χρόνια του μνημονίου και της Τρόικας.

Η μείωση του ποσοστού κέρδους, το αλαλούμ με το ωράριο, η εκκρεμότητα με την διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ, τα ΦΥΚ (φάρμακα υψηλού κόστους) τα οποία δεν αποδέχθηκαν τελικά οι περισσότεροι φαρμακοποιοί να πωλούν και το ασαφές σενάριο της αύξησης του συντελεστή του ΦΠΑ στα φάρμακα, αποτελούν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

Ανεξάρτητα, πάντως, από το εκλογικό αποτέλεσμα, οι φαρμακοποιοί διεκδικούν και θα διεκδικήσουν αξιόπιστες λύσεις για την επόμενη ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί για την ιστορία, ότι κάποτε οι φαρμακοποιοί ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία Νέα Δημοκρατία -σχεδόν κατά 85%. Σήμερα, το ποσοστό το κλάδου που ασπάζεται το κόμμα μετά βίας φτάνει το 8%. Θα πείτε, άλλοι καιροί, άλλα ήθη!

Σαφώς, καλό είναι ωστόσο οι κυβερνώντες να αφουγκράζονται τους εργαζόμενους και τους κοινωνικούς κλάδους γιατί έχουν πολλά να διδαχθούν από την τακτική και τη στάση τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου