Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Μετακομίζει γιατί…χωρίζει ο ΕΟΠΥΥ! Που μεταφέρεται ο μεγαλύτερος οργανισμός υγείας;

Δωροθέα Γαληνού - health report

Αλλαγή στέγης για τον ΕΟΠΥΥ καθώς σε 10 ημέρες τα στελέχη και οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν το κεντρικό κτίριο του οργανισμού στη Λεωφόρο Κηφισίας και τραβούν για άλλες…πολιτείες. 

Σε μεγαλύτερα και πιο άνετα γραφεία μεταφέρεται ο ΕΟΠΥΥ καθώς σε 10 ημέρες ολοκληρώνεται η μετακόμιση από το κεντρικό κτίριο στο Μαρούσι προς το παλαιό κτίριο του ΤΑΠ-ΟΤΕ λίγα μέτρα βέβαια πιο πέρα. 


Η μετακόμιση είχε προγραμματισθεί εδώ και καιρό αλλά υπήρχαν δυσκολίες στη μετεγκατάσταση η οποία είχε ξεκινήσει σταδιακά. 

Όμως το ζήτημα είναι πως οι διαδικασίες επισπεύστηκαν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του healthreport.gr υπάρχει απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να γίνει τελικώς η μεταφορά των γραφείων του υπουργείου από την οδό Αριστοτέλους στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Κάτι που επιχειρείται εδώ και χρόνια αλλά σκοντάφτει στις αντιδράσεις των εργαζομένων. Ωστόσο οι πολιτικές εξελίξεις φαίνεται ότι θα καθυστερήσουν πια το σχέδιο μετακόμισης από την Αριστοτέλους στην Κηφισίας. 


Πάντως το κτίριο στο Μαρούσι είναι σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος του αναξιοποίητο τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας που δεν καταλαμβάνει ούτε το 2% του χώρου αλλά και τον έναν όροφο στον οποίο βρισκόταν ο ΕΟΠΥΥ.

Και το ζήτημα είναι πως πρόκειται για υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, που αποτελούσαν το κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και στη συνέχεια πέρασαν στα χέρια του υπουργείου Υγείας.
Βέβαια από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και το κτίριο απαιτεί άμεσες επιδιορθώσεις και βελτιώσεις ώστε να μπορεί να μεταφερθεί η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου. 

Άλλωστε πριν μεταφερθεί εκεί ο ΕΟΠΥΥ επί σειρά ετών το κτίριο παρέμενε σχεδόν άδειο καθώς οι εργαζόμενοι του υπουργείου Υγείας αρνούνταν να μετακομίσουν. Συνέπεια ήταν το κτίριο να μένει άδειο, οι δαπάνες για συντήρησή του να τρέχουν και ταυτόχρονα να εξακολουθούν να νοικιάζονται παμπάλαια κτίρια στο κέντρο της Αθήνας για να στεγασθούν οι υπάλληλοι.

Να σημειωθεί πως τα κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή της οδού Αριστοτέλους και νοικιάζονται κοστίζουν συνολικά το χρόνο κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

2 σχόλια:

  1. Γεώργιος Σταματόπουλος - Καρδιολόγος9 Ιανουαρίου 2015 στις 12:53 μ.μ.

    Το κτήριο βέβαια στην Λ.Κηφισίας 39 στο Μαρούσι ανήκει στη Lamda Development ( Λάτσης) μετά από Πρόγραμμα "sell and lease back" του Ελληνικού Δημοσίου και το κόστος ενοικίου ανέρχεται σε 871.800,00 Ευρώ ανά τρίμηνο δηλαδή 3.500.000 Ευρώ περίπου το χρόνο - 350% ακριβότερο από αυτό στην Αριστοτέλους .
    Σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με αρ. πρωτ. Β3.α/οικ. 113349/31-12-2014 που
    αναρτήθηκε στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ 05/01/2015 ώρα 11:47:55.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μετακομίζει και από την Ελλάδα λέω εγώ; Ας πάνε κάπου αλλού... ίσως στο διάολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή