Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή ΙΣΘ προς ΠΙΣ σχετικά με το θέμα του ΤΣΑΥ

Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 632/Γ

Προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Π.Ι.Σ

Κύριε Πρόεδρε,

Με την επιστολή αυτή επανερχόμεθα στο θέμα του ΤΣΑΥ, μετά την από 29/12/2014 σχετική επιστολή σας.

Για τον Ι.Σ.Θ η αυτόνομη πορεία του ταμείου μας αποτελεί όρο επιβίωσης και αξιοπρέπειας για τους γιατρούς και αυτοτελή στόχο δράσης όπως περιγράψαμε στην από 5/12 συνημμένη επιστολή μας και από 4/12 ανακοίνωση μας.

Δυστυχώς ο χρόνος παρήλθε ανεκμετάλλευτος και θα κληθούμε να διαπραγματευτούμε, με σκληρότερους όρους στο μέλλον, δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Στις 15/1/2015 το Δ.Σ του ΙΣΘ μετά από εκτενή συζήτηση αποφάσισε ότι δεν αποδεχόμαστε την κατάργηση των εσωτερικών διαδικασιών του ΤΣΑΥ από το 2008 και εντεύθεν , σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις των νομικών μας συμβούλων, που δυστυχώς βρίσκονται στον αντίποδα των αντίστοιχων γνωμοδοτήσεων του νομικού συμβούλου του Π.Ι.Σ.

Στην βάση αυτήν, και χωρίς ίχνος ένστασης ως προς το πρόσωπο που θα επιλεγεί, το Δ.Σ του Ι.Σ.Θ αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του ορισμού του νέου Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του τομέα υγειονομικών του Ε.Τ.Α.Α, εφόσον δεν τηρηθούν οι εσωτερικές διατάξεις του ΤΣΑΥ σύμφωνα με τον νόμο του 1960.

Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση όλων των συναδέλφων για την δυσαρέσκεια, που ενδεχομένως θα προκαλέσει η απόφαση μας αυτή, αλλά προέχει η αυτονόμηση του ΤΣΑΥ, η οποία θα καταστεί ανέφικτη αν πρώτος ο ιατρικός κόσμος αποδεχτεί στην πράξη την κατάργηση των εσωτερικών διαδικασιών του.

Προσδοκώντας την έμπρακτη θετική σας ανταπόκριση επί της ουσίας, την ύστατη ώρα.

Κοινοποίηση:
Ιατρικοί Σύλλογοι

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος
Πλαστικός Χειρουργός

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Π. Νίτσας
Χειρουργός Οφθαλμίατρος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου