Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μ.Βλασταράκος: «κύριε Υπουργέ ακυρώστε ολόκληρη την υπουργική απόφαση για τους νοσηλευτές»!

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Γράφει:Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μπορεί ο Μάκης Βορίδης να αποσύρει το σκέλος της απόφασής του που έδινε το δικαίωμα στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας στο HealthReport.gr, αυτό όμως δε φαίνεται να ικανοποιεί τους γιατρούς.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος,επανέρχεται μέσα από το HealthReport.gr και δηλώνει πως θα πρέπει να αποσυρθεί όλη η απόφαση, καθώς δίνονται και άλλες δυνατότητες στους νοσηλευτές να υλοποιούν πράξεις που πρέπει να γίνονται μόνο με την επίβλεψη των γιατρών.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)επιμένει στην ακύρωση ολόκληρης της υπουργικής απόφασης. Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής που αφορούν μόνο στη συνταγογράφηση και όχι στις υπόλοιπες ιατρικές πράξεις που προβλέπονται στην απόφαση, δεν είναι αποδεκτές από τον ΠΙΣ».

Και διευκρινίζει ο κ.Βλασταράκος: «Κάθε ιατρική πράξη πρέπει να γίνεται με την επίβλεψη του θεράποντος ιατρού».

Να σημειωθεί πως η υπουργική απόφαση Βορίδη εκτός από τη συνταγογράφηση στους νοσηλευτές που θα αποσυρθεί, τους δίνεται η δυνατότητα μεταξύ άλλων να δίνουν τοπική αναισθησία, να προχωρούν σε καθετηριασμούς ακόμη και να χορηγούν παρεντερική διατροφή και θρομβολυτικά σκευάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου