Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣΙΔΙΚ - Ενημέρωση από επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αθήνα, 14/01/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Δ. Κοντό, ενημερωθήκαμε ότι :

α) Γίνεται προσπάθεια να ανευρεθεί το 50% περίπου των χρημάτων που απαιτούνται για την ενταλματοποίηση της προκαταβολής ενός ακόμη μηνός του 2014 που αφορά τον κωδικό 0671.01, ώστε να πληρωθούν άμεσα όλοι οι πάροχοι αυτού του κωδικού (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) και σε αντίθετη περίπτωση να δοθεί ένα μέρος της προκαταβολής αλλά σε όλους τους παρόχους, όπως έγινε άλλωστε και με τις κλινικές.

β) Μέχρι την προσεχή Παρασκευή θα έχει δοθεί εντολή στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.) του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μας καλέσουν να προσκομίσουμε ό,τι έγγραφα χρειάζονται για να εξοφληθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων πριν από την σύσταση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (εκτός από κάποιες λίγες διευθύνσεις του Ι.Κ.Α.), δηλαδή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 31/12/2011.

γ) Το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα θα έχουν ενσωματωθεί στο μηχανογραφικό σύστημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων ανά ιατρική ειδικότητα (κόφτες), ώστε να γίνει περεταίρω περιστολή των δαπανών για εργαστηριακές εξετάσεις και πράξεις.

δ) Ο προϋπολγισμός του 2015 θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τον περσινό προϋπολογισμό όσον αφορά τον κωδικό για διαγνωστικές παρακλινικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος        Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου