Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Έπρεπε να είμαστε πιο εξωστρεφείς το 2014



Λάθος του ΕΟΠΥΥ, ήταν η μη εξωστρέφεια του κατά το 2014, είπε ο κος Δημήτρης Κοντός κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Healthview. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, εστίασε στο έλλειμμα επικοινωνίας προς τον κόσμο όσων πρωτοβουλιών ελήφθησαν, για τους ανασφάλιστους. "Ο κόσμος δεν ενημερώθηκε για τις δράσεις που αφορούν στην πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες Υγείας." Εξάλλου, ούτε το χαμηλό ποσοστό αύξησης της διείσδυσης των γενοσήμων στην ελληνική αγορά που απέχει πολύ από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, δεν αφήνει περιθώρια ικανοποίησης, παραδέχθηκε ο κος Κοντός.

Στα θετικά σημεία, ο κος Κοντός καταμετρά την τακτικότητα στις πληρωμές των παρόχων, τη σημαντική μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την τήρηση του προϋπολογισμού και τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως η δημιουργία του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας, και η πλήρης εφαρμογή των ηλεκτρονικών διαδικασιών που αποτελούν κατακτήσεις στρατηγικής σπουδαιότητας για τη βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ και των παρόχων αλλά και για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες υγείας.

Τα στοίχηματα που πρέπει να κερδηθούν τη νέα χρονιά είναι σύμφωνα με τον κο Κοντό η θέσπιση σταθερού πλαισίου κανόνων συνεργασίας με τους παρόχους και η ενίσχυση του θεσμού της διαπραγμάτευσης. "Ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), η εισαγωγή κλινικού ελέγχου σε πραγματικό χρόνο (real time clinical audit), η λειτουργία του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας αποτελούν δράσεις που μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν το 2014, προβλέπεται να αποφέρουν πολλαπλά οφέλη ως προς την εξοικονόμηση πόρων και την παροχή αποτελεσματικών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες", αναφέρει στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Healthview, ο κος Κοντός. 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου