Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ στο healthreport.gr: «Δεν κουρεύουμε χρήματα το 2015, μεταφέρουμε»!



Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - healthreport.gr

Για τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ το 2015 που εμφανίζεται κουρεμένος μιλά στο healthreport.gr ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός

Μπορεί οι περισσότεροι παράγοντες της Υγείας, γιατροί, κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις να θεωρούν πως ο προϋπολογισμός του Οργανισμού είναι περιορισμένος το 2015 και δεν επαρκεί, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ωστόσο Δημήτρης Κοντός σε δηλώσεις του στο healthreport.gr υποστηρίζει πως απλά θα γίνει καλύτερη κατανομή των πόρων. 

Όπως επισημαίνει: «Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2015 είναι επάρκειας και όχι σπατάλης».

Σε ότι αφορά στα φάρμακα για τα οποία οι περισσότεροι τονίζουν πως το κονδύλι είναι άκρως καθηλωμένο και θα προκαλέσει περαιτέρω επιβάρυνση των ασθενών ο κ.Κοντός απαντά: « Η φαρμακευτική δαπάνη ανέρχεται στα 2 δίσ.ευρώ. Οι λοιπές παροχές ασθένειας στα ίδια ποσά με το 2014».

Να σημειωθεί πάντως πως με βάση τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ-ΠΕΦ) η καθαρή δαπάνη για τα φάρμακα το νέο έτος θα είναι περαιτέρω μειωμένη καθώς το κονδύλι των 2 δις θα περιλαμβάνει τόσο τα φάρμακα για τους ανασφάλιστους όσο και τα εμβόλια.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ όμως μιλώντας στο healthreport.gr παρουσιάζει την άποψή του και για τα μειωμένα χρήματα που όλοι παρατήρησαν στον προϋπολογισμό του οργανισμού. Όπως λέει: «Τα όποια μεγέθη εμφανίζονται μειωμένα δεν αντιστοιχούν σε περικοπές αλλά σε μεταφορά δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ. 

Στόχος του υπουργείου υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι η ενίσχυση του προϋπολογισμού και κυρίως η ορθολογικότερη κατανομή των υφιστάμενων πόρων για λιγότερες ανισότητες και περισσότερη ποιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου