Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Έρχεται νέο χαράτσι το απόγευμα στο ΕΣΥ! Τι υποσχέθηκε η κυβέρνηση στην τρόικα


EYAGGELISMOS

Δήμητρα Ευθυμιάδου - HEALTHREPORT.GR


Σε σχεδόν ιδιωτικά σκοπεύει όπως φαίνεται να μετατρέψει η κυβέρνηση το απόγευμα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς αυτό τουλάχιστον διαβεβαιώνει την τρόικα. 

Όπως προκύπτει από το περιβόητο email που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στην τρόικα για τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν στη χώρα μας για το 2015, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει πολλά από τις τσέπες των ασθενών που θα επιλέγουν να επισκεφθούν το απόγευμα το ΕΣΥ.

Ειδικότερα όπως προκύπτει από το email, η κυβέρνηση σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω το σύστημα των απογευματινών ιατρείων που ισχύουν σήμερα έχοντας ως στόχο να κερδίσει συνολικά κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. 

Είναι σαφές πως τις απογευματινές ώρες θα χρεώνονται όχι μόνο οι επισκέψεις σε συγκεκριμένους γιατρούς όπως γίνεται σήμερα αλλά και κάθε άλλη υπηρεσία. 

Άλλωστε ο κ.Χαρδούβελης διαβεβαιώνει τους δανειστές μας πως αυτό το σύστημα είναι υπό αναδιοργάνωση – ήτοι θα επεκταθεί- «με στόχο την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών του κατά 20εκατ. ευρώ». 

Μάλιστα θεωρεί δεδομένο πως οι ασθενείς θα το επιλέξουν άρα θα πληρώσουν από την τσέπη τους καθώς εκτιμά πως το ΕΣΥ προσφέρει πιο φθηνές υπηρεσίες σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι τυχαίο πάντως πως ο Μάκης Βορίδης πρόσφατα έδωσε το πράσινο φως να πραγματοποιηθούν απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ με πληρωμή από τις τσέπες των ασθενών. 
Γεγονός βέβαια που μετατρέπει τους αρρώστους σε έχοντες και μη κατέχοντες…

Και από τις κλινικές μελέτες όμως που θα γίνονται στα νοσοκομεία ο Γκίκας Χαρδούβελης ευελπιστεί να εισπράξει το σύστημα κοντά στα 50 εκατ. ευρώ επιπλέον καθώς σήμερα η διαδικασία παρουσιάζει μια στασιμότητα. 

Γι αυτό και ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Διαδικασίες όμως που δεν έχουν επισπευσθεί μέχρι σήμερα παρότι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας είχε δεσμευτεί πως θα λύσει τα όποια προβλήματα.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί ασθενείς που δεν μπορούν να βρουν την κατάλληλη θεραπεία για να σωθούν, να περιμένουν σε ουρές μήπως και αδειάσει κάποια θέση και ενταχθούν σε δοκιμαστικά προγράμματα νέων θεραπειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου