Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: « Τρέχοντα προβλήματα του ΠΕΔΥ»

ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-Β.ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-Β.ΕΛΛΑΔΟΣ
Τηλ:2310228406 www. seypika - thes.gr
Fax: 2310228970 e-mail: info @ seypika - thes.gr
Αγγελάκη 37-4ος όροφος 54621 Θεσσαλονίκη

Αρ. Πρωτ. 97 Θεσσαλονίκη 10/12/14

Προς
τον Υπουργό Υγείας
κύριο Μ. Βορίδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

 Αν.Υπουργό Υγείας κ. Λ.Γρηγοράκο
 Υφ. Υγείας κα. Κ.Παπακώστα
 Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντός
 3η ΥΠΕ Μακεδονίας
 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης
 Ιατρεία ΠΕΔΥ Θεσ/νίκης-Β.Ελλάδος

Θέμα: « Τρέχοντα προβλήματα του ΠΕΔΥ»

Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής προβλήματα μας:

1. Εκκρεμούν οι διαπιστωτικές πράξεις της 3ης και 4ης ΥΠΕ με αποτέλεσμα, ενώ έχει παρέλθει το οριζόμενο από τον νόμο οκτάμηνο για την τακτοποίηση μας, να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην έχουν ενταχθεί σε θέσεις γιατρών ΕΣΥ και να μην έχουν τοποθετηθεί με την αντίστοιχη μισθολογική κατάταξη.

2. Σχετικά με την αναμενόμενη τροπολογία που αφορά την κρίση για κατάταξη σε βαθμό Διευθυντή με εικοσαετή προϋπηρεσία, θεωρούμε πώς, μετά τις τόσες υποσχέσεις, πρέπει να υλοποιηθεί και επίσης ελπίζουμε να υπάρχει η πρόβλεψη ( βεβαίωση πίστωσης από το Γ.Λ.Κ.) για τη σχετική ρύθμιση.

3. Σχετικά με το οκτάωρο στο ΠΕΔΥ θεωρούμε ότι είναι δυσβάσταχτο για τους λειτουργούς της υγείας και ταυτόχρονα επικίνδυνο. Πέραν της χρόνιας κόπωσης του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού προκαλεί και ιδιαίτερα προβλήματα στους ασφαλισμένους, καθ’ ότι λόγω ελλείψεως γιατρών, οι ασφαλισμένοι μετακινούνται από μακρινές περιοχές είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε πολύ αργά το μεσημέρι ή το βράδυ.

4. Είναι γνωστή η υποστελέχωση των μονάδων του ΠΕΔΥ μετά από την εκβιαστική αποχώρηση των 2.700 περίπου γιατρών. Πιστεύουμε ότι τοκενό δεν αναπληρώνεται σε καμία περίπτωση από τους 271 επικουρικούς γιατρούς που δέχθηκαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ από τους 900 της προκήρυξης.

5. Οι όποιες μετακινήσεις εντός ΠΕΔΥ για κάλυψη αναγκών θα πρέπει να γίνονται κατόπιν συνεννόησης των εμπλεκόμενων (ΥΠΕ, υπευθύνων των μονάδων αλλά και των γιατρών). Για μία καλύτερη λειτουργία και συνεργασία ζητάμε να υπάρχει ενημέρωση, συζήτηση με τους γιατρούς που τους αφορά και φυσικά οι μετακινήσεις να είναι εντός νομού, γιατί είναι δυσβάσταχτη τουλάχιστον οικονομικά η μετακίνηση σε μεγάλες αποστάσεις.

6. Να εξασφαλιστεί στους γιατρούς του ΠΕΔΥ, που με τη θέληση τους συμμετέχουν σε προγράμματα εφημεριών και κάλυψη νοσοκομείων του ΕΣΥ, η υπερωριακή αποζημίωση και να ισχύσει για αυτούς ότι και για τους γιατρούς του ΕΣΥ την επόμενη των εφημερίων (ρεπό)κλπ.

7. Σας ενημερώνουμε ότι τα εργαστήρια του Οργανισμού χρήζουν άμεσης υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού και των ανάλογων υλικών για να μην παύσει η λειτουργία τους, γεγονός που θα συνεπάγεται αύξηση του κρατικού κόστους και επιβάρυνση των ίδιων των ασφαλισμένων.

8. Τέλος σχετικά με τους συνάδελφους μας γιατρούς που εξαναγκάστηκαν σε αποχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ και έχουν συμβληθεί παρακαλούμε για λόγους ισότητας και μετά τη θετική εισήγηση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, να τους ανανεωθεί άμεσα η σύμβαση, καθ’ότι αυτοί, παρά την από μηνός λήξη των συμβάσεων τους, εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, βάση της σύμβασης, αλλά κυριολεκτικά βρίσκονται στον αέρα.

Σας επισυνάπτουμε τις προτάσεις που υποβάλλαμε στην 3η και 4η ΥΠΕ σχετικά με τα εργαστήρια του οργανισμού.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε προσπάθεια στα πλαίσια της συνεργασίας μας για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας προς όφελος των ασφαλισμένων μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                       Η Γ. Γραμματέας

Σάββας Παρασκευόπουλος   Νικολέτα Μανιάτη

Χειρουργός Ουρολόγος       Χειρουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου