Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Βαρνάβας: Εμπαίζουν τους γιατρούς και την κοινωνία με τις προσλήψεις που εξαγγέλλουν στο ΕΣΥ

Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βορίδης έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα προσλήψεων 800 γιατρών και 800 νοσηλευτών.

IATRONET


Την εκτίμηση ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εμπαίζει τους γιατρούς και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας με το θέμα των προσλήψεων στο ΕΣΥ, εκφράζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο Δημήτρης Βαρνάβας (φωτό) ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξαγγέλλει όπου βρεθεί 2.500 προσλήψεις γιατρών.

“Στη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Βορίδη, ρώτησε ευθέως εάν έχει εγγραφεί σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2015 και μού απάντησε όχι”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, πρόκειται για μία παραπλανητική εξαγγελία, η οποία γίνεται συστηματικά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ έκανε λόγο για επαγγελματική εξουθένωση του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, η οποία οφείλεται στις σημαντικές ελλείψεις.

Ο εργαζόμενος – είπε – δεν μπορεί να προσφέρει αυτό που πρέπει στη δουλειά του και γίνεται επικίνδυνος και για τον εαυτό του.
Προσλήψεις

Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βορίδης έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα προσλήψεων 800 γιατρών, 800 νοσηλευτών, 200 διασωστών του ΕΚΑΒ και 100 - 150 άτομα λοιπό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, περίπου 177 γιατροί έχουν ήδη προσληφθεί, άλλοι 200 είναι σε διάφορες φάσεις της διαδικασία.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου