Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Κρίσιμη συνάντηση Βορίδη με κλινικάρχες σήμερα! Τι θα συζητήσουν. Όλο το παρασκήνιο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - HEALTHREPORT.GR

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να συναντηθεί ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού με το Σύνδεσμο των Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) καθώς ο κλάδος είναι σε επίσχεση εναντίον του ΕΟΠΥΥ. 

Ο υπουργός Υγείας επιχειρεί με κάθε τρόπο να κλείσει τα μέτωπα που είναι ανοικτά στην Υγεία δεδομένης και της νέας ρευστής πολιτικής κατάστασης με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του healthreport.gr ο Μάκης Βορίδης αναμένεται να διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών πως θα γίνει ότι είναι δυνατό για να εξοφληθούν παλαιότερα χρέη του οργανισμού που μένους καιρό σε εκκρεμότητα. 

Αυτό όμως που φαίνεται πως θα κρίνει τη συνέχιση ή όχι της επίσχεσης του κλάδου είναι αν θα καταβληθεί και ο 8ος μήνας του έτους και όχι μόνο οι επτά κατά τους οποίους οι κλινικές παρείχαν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Ο κλάδος (ΣΕΚ) αμέσως μετά θα συνεδριάσει για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις, εάν δηλαδή θα λήξει η επίσχεση ή όχι. 

Πάντως ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα με μεγαλοκλινικάρχες σε καλό κλίμα όπου τους διαβεβαίωσε προσωπικά ότι τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου θα προωθηθούν άμεσα. 

Να σημειωθεί πως έως ότου συνεχίζεται η επίσχεση οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πηγαίνουν στις ιδιωτικές κλινικές και καταβάλουν μετρητά για τις νοσηλείες και τις υπηρεσίες που λαμβάνουν, ελπίζοντας ότι στη συνέχεια θα τα εισπράξουν από τον οργανισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου