Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο η μεταρρύθμιση του ΠΕΔΥ



«Πολιτική απάτη» χαρακτηρίζουν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη «μεταρρύθμιση» και το «Success story» στον χώρο της υγείας, σε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή.

Με επικεφαλής τον βουλευτή Ανδρέα Ξανθό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν όλα τα θέματα της δημόσιας περίθαλψης και υγείας και καταγγέλλουν ότι συνιστά «ψεύδος η θριαμβολογία» των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη για τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Η επίκαιρη επερώτηση θίγει τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας και καταγγέλλεται ότι «η μεταρρύθμιση του ΠΕΔΥ αποδείχθηκε φιάσκο» στη Δευτεροβάθμια (Νοσοκομειακή) Περίθαλψη, για την οποία αναφέρουν ότι η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία στα όρια της κατάρρευσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στην Ψυχική Υγεία και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κλείσει άρον - άρον τα ψυχιατρεία χωρίς σχέδιο, ενώ αναφέρονται και στην αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στη φαρμακευτική δαπάνη.

Τέλος, στην επερώτηση, γίνεται λόγος και για τους ανασφάλιστους, για τους οποίους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι παρά τις πανηγυρικές εξαγγελίες παραμένουν αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου