Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Βορίδης: Υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την Κίνα για ιατρικό τουρισμό και γενόσημα

Κατά τη δημερή συνάντησή του με την Κινέζα ομόλογό του

Τότα Καρλατήρα - PROTOTHEMA

Η συνάντηση των υπουργών Υγείας των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου Υψηλού Επιπέδου «World Family Plus 10»Σύμφωνο πρόθεσης συνεργασίας στον ιατρικό τουρισμό, στα γενόσημα φάρμακα και την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης με την Κινέζα ομόλογό του, Li Bin κατά τη διμερή συνάντηση που είχαν στο Πεκίνο.

Το σύμφωνο προβλέπει τον ορισμό, εντός 30 ημερών από την υπογραφή, τον ορισμό κοινής ομάδας εργασίας για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών του πλαισίου της συνεργασίας.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η από κοινού αποστολή κινεζικής αντιπροσωπείας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Πεκίνου για συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη- Ελπίδα».

Η συνάντηση των υπουργών Υγείας των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου Υψηλού Επιπέδου «World Family Plus 10» στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, κατά την οποία ο κ. Βορίδης παρουσίασε το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στον τομέα της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου