Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ενημέρωση ΙΣ Πατρών προς τα μέλη για το ανώτατο όριο (πλαφόν) κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών

Προς τα μέλη 
του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από την ανακοίνωση στα προσωπικά μηνύματα του e-dapy του ατομικού πλαφόν, παρακαλούνται όσοι έχουν ενστάσεις για το χαμηλό όριο αποζημίωσης να την αποστείλουν μέχρι την επόμενη Δευτέρα 22/12/2014:

1. Στον ΕΟΠΥΥ , υπόψιν κ. Ρηγάτου στο fax 2106871793 ή με curier με απόδειξη παραλαβής και αριθμό πρωτοκόλλου.

2. Στον Ιατρικό Σύλλογο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή fax στο 2610275609, ώστε να συμπεριληφθεί στις νόμιμες ενέργειες του Συλλόγου.

Κατά τον ίδιο τρόπο θα πράξουν συνάδελφοι που δεν έλαβαν μηνύματα για το ατομικό τους όριο, ζητώντας διευκρινήσεις.

Μετά από τη συμπλήρωση του ατομικού ορίου αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ, η άποψη του νομικού συμβούλου του Ι.Σ. Πατρών είναι ότι δεν προκύπτει ρητή δέσμευση εξυπηρέτησης του ασφαλισμένου, αφού αυτό προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημία του συμβεβλημένου παρόχου.

Μετά από επικοινωνία με τον αρμόδιο τμήμα του ΕΟΠΥΥ, οι απαντήσεις που λάβαμε είναι ότι το αναγραφόμενο ποσό στο μήνυμα του e-dapy είναι καθαρό ποσό χωρίς την αντίστοιχη αναλογία φόρου.

Σε αυτό το ποσό προστίθεται το ποσό των παρακρατηθέντων φόρων ανάλογα με το εάν πρόκειται για φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Μετά προστίθεται το ποσό του rebate (το οποίο είναι αφορολόγητο ποσό) όπως προκύπτει από τους πίνακες του ΦΕΚ 2247Β’ για τους εργαστηριακούς ιατρούς και με το ποσοστό παρακράτησης λόγω αυτοπαραπομπής ΦΕΚ2243Β’ για τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς.


Αυτό αντιστοιχεί στο 100% του ορίου αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ που πληρώνει με προκαταβολή του 90% αφού προηγηθεί πρόχειρος λογιστικός έλεγχος.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Διαγνωστικές υπηρεσίες & πράξεις Διαγνωστικών Εργαστηρίων (Εταιρείες, Κλινικές, Ιδιώτες), (Ομάδα Β1)

Ύψος ποσού μηνιαίας υποβολής παραστατικών Ποσοστό rebate επί τοις εκατό

ΓΙΑ ΠΟΣΟ AΠO 500 € ΕΩΣ 1.500 € 5%

ΓΙΑ ΠΟΣΟ AΠO 1.501 € ΕΩΣ 2.500 € 10%

ΓΙΑ ΠΟΣΟ AΠO 2.501 € ΕΩΣ 5.000 € 12,5%

ΓΙΑ ΠΟΣΟ AΠO 5.001 € ΕΩΣ 10.000 € 15%

ΓΙΑ ΠΟΣΟ AΠO 10.001 € ΕΩΣ 20.000 € 17,5%

ΓΙΑ ΠΟΣΟ AΠO 20.001 € ΕΩΣ 30.000 € 20%

ΓΙΑ ΠΟΣΟ AΠO 30.001 € ΚΑΙ ΑΝΩ € 25%


Συνοπτικά : ποσό πλαφόν + φορολογία + rebate = 100% αιτούμενου ποσού

Σε περίπτωση υπέρβασης του τελικού ποσού, προστίθεται το λογιστικό clawback, το οποίο δεν αποζημιώνεται.

Οι ενστάσεις που παραλαμβάνονται στον ΕΟΠΥΥ θα συζητηθούν εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος.

Η διαδικασία ατομικής αναθεώρησης του ανώτατου ορίου θα συνοδευτεί από αντίστοιχες νομικές ενέργειες εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Τέλος, σημειώνεται ότι η παρούσα ενημέρωση για την ερμηνεία του ανώτατου ορίου βασίζεται σε προφορική πληροφόρηση και όχι σε γραπτή ανακοίνωση, την οποία έχουμε αιτηθεί.

Διατηρώντας κάθε επιφύλαξη μέχρι την έκδοση σαφών οδηγιών από τον ΕΟΠΥΥ,

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος            Ο Αντιπρόεδρος       Ο Γραμματέας


Άννα Μαστοράκου  Γεώργιος Σκρουμπής  Γεώργιος Πατριαρχέας

4 σχόλια:

  1. πάτε καλά ? τι χαζομάρες και παραπλάνηση ειναι αυτή με το φόρο ? γιατι ο κάθε Κος Γούλας δεν το ανακοινώνει επίσημα στην σελίδα του ΕΟΠΥΥ ή δεν υπάρχει αναφορά στα ατομικά μηνύματα ? και για απαντήστε μου εσεις ή ο υπάλληλος που σας πληροφόρησε απο τον ΕΟΠΥΥ
    αν εμένα μου ανακοινώθηκε πλαφόν π.χ 5000 και υποβάλω αυτά και μόνον αυτά θα πληρώσει την παρακράτηση φόρου δηλ.1000 ευρω ο ΕΟΠΥΥ ή εγω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί εμένα ο κύριος Γούλας μου μοιάζει με στημένο παπαγαλακι του ΕΟΠΥΥ...ΕΙΝΑΙ προφανές οτι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει και το μονο κίνητρο είναι να δουλεψουμε τζάμπα για τους ασφαλισμένους.. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για το σκέλος του rebate ως λογική....αλλά για την εφορία είναι σίγουρα ψέμα..... Πρώτον γιατί η εφορία εμπεριέχεται στο ίδιο παραπεμπτικό που κατατεθουμε.και εμπεριεχεται στην αποζημίωση μας...αλλις μπορεί να έχει επιπλέον εφορία.. Άλλος επιστροφη... Και εννοείται αν κάποιος πριν κατεθεται 10000 εοππυ η εφορία κρατούνταν απο αυτό το ποσο και δεύτερον δεν θα εβγαινε αλλιως το κούρεμα του εοππυ στους παρόχους.. Όχι άλλο κουτοχορτο please(Πχ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΙΟΥΛΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ
    ΜΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι δυνατό οι ενώσεις ΠΑΣΙΔΙΚ-ΠΟΣΙΠΥ-ΠΕΕΒΙ να μην ενημερώνουν είναι απαράδεκτοι.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή