Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Πάτρα: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία



Έγινε εξειδίκευση για την Αχαία


Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε, στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με θέμα: «Το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ΥΓΕΙΑ και η εξειδίκευση του για το νομό Αχαΐας».

Στην εκδήλωση βασικοί ομιλητές ήταν ο Ανδρέας Ξανθός, ιατρός, Βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, Συντονιστής της ΕΕΚΕ Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος για την Υγεία και ο Δημήτρης Κωστακιώτης, ιατρός, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών που αναφέρθηκε στην εξειδίκευση του προγράμματος για το νομό μας.

Ο Ανδρέας Ξανθός ξεκίνησε την εισήγηση του αναφέροντας τις αρχές και τις θέσεις που διέπουν την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου, σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων.

Η βασική αρχή που καθορίζει τη στρατηγική στόχευση του κόμματος είναι αυτή της καθολικής, ισότιμης, έγκαιρης και ποιοτικής πρόσβασης όλων των κατοίκων της χώρας στις υπηρεσίες υγείας.

Τόνισε ότι είναι στρατηγική στόχευση του κόμματος ο αναπροσανατολισμός του υγειονομικού συστήματος προς την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που εδράζεται στην ολιστική προσέγγιση για την υγεία και στη θεώρηση της νόσου ως πολυπαραγοντικού προβλήματος. Ανέφερε επίσης ότι προάσπιση της υγείας δε σημαίνει μόνο διεκδίκηση καλύτερων υπηρεσιών υγείας αλλά ότι η παράμετρος της υγείας οφείλει να διαπερνά κάθε πολιτική που αφορά σε τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Οι βασικές αυτές αρχές στέκονται απέναντι στη στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού που αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση του κοινωνικού κράτους και στη διαμόρφωση συνθηκών για επέκταση της δραστηριοποίησης του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στο χώρο των υπηρεσιών και της ασφάλισης υγείας.

Ο Δημήτρης Κωστακιώτης στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε στην υπάρχουσα κατάσταση των δομών υγείας της περιοχής και στα βασικά προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν, ανέλυσε στη συνέχεια την πρόταση της Ο.Μ. Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Η πρόταση αυτή αποτελεί την εξειδίκευση του κεντρικού προγράμματος στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του νομού. Παρουσίασε ένα ακριβές, ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο το οποίο θα μπορεί να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για μια κυβέρνηση της Αριστεράς για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των δομών υγείας της περιοχής μας.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση – διαβούλευση σχετικά με τα ζητήματα που έθεσαν οι ομιλητές και στην οποία συμμετείχαν αρκετοί υγειονομικοί, από όλες σχεδόν τις δομές υγείας της περιοχής, που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικής Ελλάδας Κώστας Γαβριηλίδης και Βαγγέλης Κατσακούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πατρέων Κώστας Σπαρτινός, Ηλίας Γρηγόρης, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Πατούχας, ο δημοτικός σύμβουλος Ερυμάνθου Τάκης Γεωργακόπουλος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ Γιώργος Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος των ιατρών του ΠΕΔΥ Απόστολος Σωτηρούδης, ο πρόεδρος της ΠΟΥΓΥ-ΕΟΠΥΥ Λεωνίδας Βιτωράτος, το προεδρείο του δ.σ. του σωματείο εργαζομένων στο ΠΓΝΠ Αποστόλης Αθανασόπουλος, Γρηγόρης Ευαγγελάτος και Σωτήρης Καρβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου