Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ένωση Παιδιάτρων: Πρόσκληση για συνάντηση

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής
Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ. 
Μη κερδοσκοπικό σωματείο 
Έδρα: Αλκμάνος 15, Αθήνα 11528 
Διεύθυνση αλληλογραφίας: Βάρναλη 7, 151 21 Πεύκη 
Τηλ: 6944-307208 FAX: 210-8053797

Email Επιστημονικής Επιτροπής: epep@eelpaidatt.gr 

​Αγαπητοί συνάδελφοι των Επαγγελματικών Ενώσεων 

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας καλέσουμε σε μια πρώτη συνάντηση για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για όλα τα θέματα που προκαλούν βλάβη στα ιατρεία μας και υποβαθμίζουν τον ρόλο μας ως γιατρoύ. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Εμείς πιστεύουμε ότι, μόνο με ενότητα, συλλογικές δράσεις, πίεση και διαβήματα με φυσική παρουσία μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. 

Αγαπητοί συνάδελφοι δεν σας κρύβουμε ότι η ειδικότητά μας δέχεται ανηλεή αθέμιτο ανταγωνισμό. Σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας ο νέος συνάδελφος είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον αθέμιτο αυτό ανταγωνισμό. Αν κρίνουμε από τις κατά καιρούς ανακοινώσεις των διαφόρων πακέτων κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων που ανακοινώνουν τα ιδιωτικά κέντρα, είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι και εσείς αντιμετωπίζετε το ίδιο με εμάς πρόβλημα. Πέρα όμως από αυτό έχουμε την πεποίθηση ότι αν όλοι αυτοί που μας αντιπαλεύονται, εκδίδουν εγκυκλίους, υπουργικές αποφάσεις, πλαφόν και γενικά μας δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην τέλεση του λειτουργήματός μας, βρουν απέναντί τους ενιαίο μέτωπο, με κοινές δράσεις, παρουσία όπου χρειάζεται και ανακοινώσεις που θα τις συνυπογράφουμε ως εκπρόσωποι των επαγγελματικών μας ενώσεων, θα είναι δυσκολότερο να περάσουν τα οποιαδήποτε μέτρα. Τουλάχιστον από την μεριά μας νερό στο κρασί μας δεν βάζουμε και την χάρη κανενός δεν θα εξυπηρετήσουμε αν δεν είναι προς την ορθή κατεύθυνση. 

Συνάδελφοι πρέπει να αφήσουμε τα όποια μικροσυμφέροντα μπορεί να μας χωρίζουν και να δούμε περισσότερο αυτά που μας ενώνουν. Οι εποχές μας θέλουν ενωμένους και όχι πολλαπλώς διασπασμένους. Το κάλεσμα αυτό δεν συνδέεται με πολιτικές σκοπιμότητες, δεν θέλει να ξεπεράσει τις αρμοδιότητες των συλλογικών μας οργάνων και δεν επιθυμεί να εξυπηρετήσει παρά μόνο τα συμφέροντά μας. 

Αν λοιπόν πιστεύετε ότι έχετε και εσείς λόγους να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, στείλτε μας απάντηση για την πρόθεσή σας αυτή, ώστε να κανονίσουμε διαδικαστικά την συνάντηση. 

​Εμείς έτσι και αλλιώς θα συνεχίσουμε να κινούμαστε και να αντιπαλεύουμε όλα ​αυτά που θεωρούμε ότι δημιουργούν προβλήματα στο επάγγελμα και την επιστήμη μας, είτε μόνοι μας είτε μαζί σας. Πιστεύουμε και ελπίζουμε στο μαζί σας. 

Για το ΔΣ 

Κώστας Νταλούκας - Πρόεδρος 

Δημ. Φούσκας - Γραμματέας​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου