Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών από τους γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ, έως το τέλος της εβδομάδας



IATRONET.GR

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν ολόκληρο το κόστος της επίσκεψης και στη συνέχεια να υποβάλουν την απόδειξη στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τους επιστραφεί ό,τι προβλέπεται από τον κανονισμό.

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιούν από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει το προεδρείο της Ένωσής τους (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), διεκδικούν την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει ο Οργανισμός από το 2012.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν ολόκληρο το κόστος της επίσκεψης και στη συνέχεια να υποβάλουν την απόδειξη στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τούς επιστραφεί ό,τι προβλέπεται από τον κανονισμό.

Οι γιατροί, που θα επανεξετάσουν τη στάση τους μετά το τέλος της επίσχεσης, έχουν αποστείλει εξώδικο στον Οργανισμό, στο οποίο αναφέρουν ότι ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να τούς οφείλει:

Το 10 % όλων όσων έχουν πληρωθεί, δηλαδή τις επισκέψεις και πράξεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2012, τέσσερις μήνες του 2013 (Σεπτέμβριος έως και Δεκέμβριος) και τρεις μήνες του 2014 (Απρίλιος έως και Ιούνιος).

Εξόφληση

Διεκδικούν άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων, επαναφορά του ισχύοντος κρατικού τιμολογίου στην αξία της ιατρικής επίσκεψης (20 ευρώ) και αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού.

Ζητούν, επίσης, απόσυρση του κειμένου της νέας σύμβασης που έχει προτείνει ο ΕΟΠΥΥ, διάλογο από μηδενική βάση και άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του Οργανισμού.

Δ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Καλά όλοι αυτοί του ΕΟΠΥΥ δεν είναι που τρέξανε να κάνουν σύμβαση , σε αντίθεση με τίς αποφάσεις του ΙΣΑ και ΠΙΣ καί όλων ημών πού γράψαμε τον ΕΟΠΥΥ στα παλιά μας τα παπούτσια.
    Όλοι αυτοί δεν ξεπούλησαν την ιατρική μας οντότητα για πενταροδεκάρες;
    Γιατί φωνάζουν σήμερα;
    Ν.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή