Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΔΥ)
Μενάνδρου 34, Αθήνα ΤΚ 104 31

Τηλ.: 210-5239243* Fax 2105237280 

Αθήνα 4/12/2014

Αρ.Πρ.119

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκπροσωπώντας όλους τους συναδέλφους, δηλώνει ότι η «δήθεν διαπιστωτική πράξη» που κυκλοφόρησε από κάποιες ΔΥΠΕ δεν είναι παρά μόνο σχέδιο διαπιστωτικής πράξης και έγινε προκειμένου να γίνει εγγραφή πρόβλεψης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η δημοσίευση έγινε για δύο λόγους. Ο ένας είναι να δημιουργήσει σύγχυση και φόβο στους συναδέλφους που εργάζονται στο ΠΕΔΥ με δικαστικές αποφάσεις. Ο δεύτερος είναι για να καθησυχάσει τους συναδέλφους που περιμένουν-και δικαίως- την κατάταξη τους σε θέση ΕΣΥ.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η αναστάτωση προκλήθηκε και από το νεοσύστατο σύλλογο «ΠΑΑ» που απέκτησε πρόσβαση τάχα στο Υπουργείο Υγείας και ανάρτησε και ανακοίνωση με ανακρίβειες και ψεύδη. Η πίεση τους προς το γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, μάλλον ζημιά δημιουργεί στον κλάδο μας και στους ίδιους, γιατί η επίμαχη τροπολογία των κριτηρίων αξιολόγησης δεν έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα, ενώ οι ίδιοι πιέζουν να κριθούν με τα κριτήρια του Νόμου 4238(25ετία για θέση διευθυντή).

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ 4-12-2014 με αρ. πρωτοκόλλου 406 («ο ΙΣΑ καταδικάζει την δημιουργία γιατρών δύο ταχυτήτων») που προφανώς δεν έχει τη έγκριση του ΔΣ, βρίθει και αυτή από λάθη. Βιάστηκαν οι υπογράφοντες την ανακοίνωση, να χαρακτηρίσουν διαπιστωτική πράξη, ένα έγγραφο που μάλλον δεν μελέτησαν καν και έκαναν αναφορά και σε νόμο που δεν υφίσταται.

Συνάδελφοι, οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και αγωνιστικότητα. Ο Σύλλογος μας έχει δώσει δείγματα γραφής και θα συνεχίσει με δυναμική και με υπευθυνότητα. Τα κριτήρια αξιολόγησης πρέπει πάση θυσία να αλλάξουν, πριν εκδοθούν οι πραγματικές διαπιστωτικές πράξεις. Ο Σύλλογος πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή, όπως πιέζει και για την αλλαγή του παράλογου 8ώρου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται κοντά στο Σύλλογο γιατί η τελευταία πράξη του δράματος, της κατάρρευσης της ΠΦΥ, δεν έχει παιχτεί ακόμα. Είναι καιρός ενωμένοι να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του συστήματος και την αξιοπρέπεια μας.

Θα ακολουθήσει κάλεσμα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τις προσεχείς ημέρες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ Δ. ΛΙΑΝΟΣ

8 σχόλια:

  1. Αφού βοηθήσατε τον Άδωνη να κλείσει τον ΕΟΠΥΥ με τις απεργίες,με ανώδυνο τρόπο,τώρα προσπαθείτε να προκαλέσετε διάσπαση καί σύγχυση στούς συναδέλφους πού έκλεισαν τα ιατρεία τους μιλώντας γιά δήθεν διαπιστωτική πράξη.Ακούστε παλιολαμόγια,μέχρις εδώ σας πήραμε χαμπάρι.Είναι γνωστό τοις πάσι ότι προηγείται η ανάρτηση της διαπιστωτικής πράξης στην Διαύγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτω από τη δική σας καθοδήγηση φτάσαμε στα χάλια που φτασαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠ.-ΑΛΛΑ ΙΔΑΧ....!!!)ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΤΟ "ΝΕΟ"ΣΥΝΔΙΚ. ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ...ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ "ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ".ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άρα εφόσον θέλετε να μας εκπροσωπείτε , πρέπει τάχιστα από Δευτέρα να συναντηθείτε με τους αρμοδίους , ΥΠΕ και Υπουργείο και να απαιτήσετε να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι σωστές τελικές διαπιστωτικές πράξεις και να σταλούν χωρίς δευτερόλεπτο καθυστέρηση στο υπουργείο για να βγει το ΦΕΚ .
    Έτσι δεν είναι ;
    Διαφορετικά τίμια να δηλώσετε ότι εκπροσωπείτε μόνο αυτούς που έχουν ασφαλιστικά μέτρα (απόλυτα αποδεκτό και κατανοητό για μένα τουλάχιστον)για να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι ΠΑΑ και να ψάξουν να βρουν κάποιον να διεκδικήσει και να προωθήσει τα συμφέροντα τους.
    Πάντως το να συνεχιστεί να δουλεύουν κάποιοι τις διπλάσιες ώρες από εσάς και να παίρνετε τα ίδια και σε πολλές περιπτώσεις και περισσότερα χρήματα + ιατρείο + επιτροπές δεν γίνεται να συνεχιστεί ούτε λεπτό παραπάνω !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητό medispin,

    Η ανακοίνωση του ΙΣΑ αυτή τη φορά δεν αφορούσε τους Νοσοκομειακούς ΙΚΑ, όπως αναφέρεται στο σχόλιό σας, αλλά τους γιατρούς τέως ΙΚΑ που εντάχθηκαν ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ και για τους οποίους εκδόθηκε η διαπιςτωτική πράξη απο την ΥΠΕ.
    Βέβαια είναι πάγια θέση μας ότι πρέπει να ιςχύει η ίδια προυπηρεσία για όλους όςοι εντάσσονται στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ , είτε αφορά την πρωτοβάθμια ή την δευτεροβάθμια περίθαλψη.

    Με εκτίμηση

    Ευριπίδης Μπιλιράκης
    Πρόεδρος ΕΝΙΜΑΑ
    Αντιπρόεδρος ΙΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΥ, ΠΑΩ ΚΕΠΑ, ΚΑΝΩ Κ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ. ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σευπ εοπυ είστε κατηργημένοι από μόνοι σας.πουλήσατε τους ιατρούς ΠΑΑ θρασύτατα και προκλητικότατα.Κοροιδέψατε και στις πλάτες τους κινηθήκατε συμφεροντολογικά.ποιον πάτε να πείσετε; τόσο καιρό τι κανατε για το ΠΕΔΥ και τους πηρους και αποκλειστικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή