Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ

Μας λυπεί ο πανικός στον οποίο βρίσκεται το Δ.Σ του Σευπ-ΕΟΠΥΥ. Προφανώς γιατί διαψεύστηκαν οι ίδιοι στις πληροφορίες που είχαν ανακοινώσει και γιατί η επίσπευση της διαδικασίας από το υπουργείο, θα θέσει πολύ νωρίτερα απ' ότι ήλπιζαν, τέλος στην αδικία που συντελούνταν όλο αυτό το διάστημα εις βάρος των Ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και σε αντίθεση ευνοούσε τους συναδέλφους με ασφαλιστικά.

Όσον αφορά αυτά που ανακοινώθηκαν στο δελτίο τύπου του Πασιπαα-ΠΕΔΥ επιβεβαιώθηκαν κατά γράμμα προς έκπληξη πολλών, θετική ελπίζουμε. Οι συνάδελφοι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης διαθέτουν κρίση και μπορούν να κατανοήσουν ξεκάθαρα τόσο το δελτίο τύπου που αναρτήσαμε στο medispin όσο και το τι σημαίνει η δημοσίευση στη Διαύγεια ( http://www.1ypatt.gr/images/diak/anakoinwsi-peri-aksiologisis-pedy.pdf ) , δεν χρειάζονται τις δικές σας εξηγήσεις τις οποίες δεν θα σχολιάσουμε. Ας μην υποτιμάτε άλλο την νοημοσύνη τους, αρκετά τους εμπαίξατε μήνες τώρα και τους παραπληροφορήσατε.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τις πιέσεις που ασκούμε στο Υπουργείο για άμεση διευθέτηση των εργασιακών μας και επίσπευση της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού του ΠΕΔΥ στην οποία θα συμμετέχουμε ενεργά με ουσιαστικές προτάσεις προκειμένου να δημιουργηθεί μία ποιοτική Πρωτοβάθμια Υγεία.



13 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα σας είναι οι συνάδελφοι σας με τα ασφαλιστικα;η επιλογή σας ;η να πάρετε τη σφραγίδα ενός συλλόγου;όπως και να έχει μπορείτε ακόμη να κοιτάτε τους εχθρούς δουλεύοντας 8ωρο με ανοικτά πλέον τα παράνομα ιατρεία σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκουσε φίλε μου,στον ΕΟΠΥΥ δούλευαν 5500 γιατροί.Από αυτούς 3000 τίμιοι συνάδελφοι επέλεξαν να φύγουν διότι θεώρησαν ότι τούς συμφέρει να μείνουν στο ιατρείο τους,όταν έγινε ο νόμος γιά το ΠΕΔΥ.Άλλοι 1800 επίσης τίμιοι συνάδελφοι επέλεξαν να μείνουν στό νέο σύστημα πλήρους καί αποκλειστικής απασχλησης.Το ότι διατηρούν παράνομα ιατρεία δεν στέκει λογικά,διότι καί πολύ επικίνδυνο είναι,αλλά καί όταν τα νόμιμα ιατρεία δυσκολεύονται, πώς θα σταθεί το παράνομο,πώς θα καλύψει τα έξοδά του;Οι υπόλοιποι λοιπόν 1000-1200 συνάδελφοι πού έχουν κάνει τα ασφαλιστικά αυτοί είναι τα λαμόγια συνεπικουρούμενοι από τα αρχιλαμόγια τούς συνδικαλισταράδες.Τα υπόλοιπα είναι μπαρούφες.Άντε γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν είναι έτσι συνάδελφε .Καλά έκαναν και κατέφυγαν κάποιοι δικαστικά και διεκδίκησαν την μη ανατροπή της ζωής τους .
      Το δυστύχημα είναι ότι πλέον οι δρόμοι τους χωρίζουν με τους δικούς μας και δεν θέλουν να το παραδεχτούν , παγιδεύοντας κάποιους καλοπροαίρετους ΠΑΑ σε έναν σύλλογο με μια ηγεσία εντελώς αλλού προσανατολισμένη.
      Η ελπίδα τους είναι να καθυστερήσει η εφαρμογή του νόμου μέχρι οι πολιτικές εξελίξεις να τον ακυρώσουν και να παραμείνουν ακριβώς όπως παλιά .
      Δεν δίνουν όμως απάντηση στις άμεσες και δίκαιες φωνές των συνάδελφων που προτίμησαν να ακολουθήσουν τον νόμο του κράτους και τώρα στενάζουν εργαζόμενοι 8ωρο καθημερινά με τον ίδιο και λιγότερο μισθό.(μάλλον δίνουν συχνά την χαιρέκακη ; απάντηση : "ας ειχατε κάνει και εσείς " )
      Επειδή λοιπόν η ανωτέρω απάντηση ή η σιωπή δεν μας καλύπτει , ας σπεύσουμε σε αυτούς που θα πιέσουν άμεσα για τα συμφέροντά μας .Άμεσα (δλδ αντίθετα με αυτούς ) εδω και τώρα πριν τις πολιτικές εξελίξεις

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι λύση αυτή (των παράνομων ιατρείων) φίλε μου. Είναι χλευασμός η προτασή σου. Και το θέμα είναι σύνθετο.
    Αφορά την επιβίωση της ΠΦΥ (που με το σχέδιο υλοποίησης της μνημονιακής μεταρρυθμισης είναι ούτως ή άλλως προβληματική). Είναι πιά προφανές ποιοι την σαμποτάρουν και για ποιους λόγους. Ειναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν συμφέροντα οικονομικά, μιας συγκεκριμένης ομάδας, πίσω από τις επί οκτάμηνο δικαστικές διαμάχες.
    Αφορά την ίση αντιμετώπιση υπαλλήλων. Και θεωρώ ότι η Πληρους και αποκλειστικής συνάδελφοι γίνονται θύματα αγριότερης εκμετάλευσης τώρα που οι δύο ταχύτητες, με την εκμετάλευση και όλων των διαπλοκών της ομάδας που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο εναποθέτει το βάρος της λειτουργίας των μονάδων στα συνήθη υποζύγια του οκτάωρου. Επιπλέον οι Πλήρους και αποκλειστικής, δεν έχουν άλλη πρόσοδο από τη μειωμένη και απαράδεκτη αμοιβη τους όλο αυτό το διάστημα και παρακολουθούν απαθείς τη προσπάθεια αναίρεσης του νόμου για την ΠΦΥ από τους διαφωνούντες.
    Αφορά άλλες πλευρές της πρωτοβάθμιας ΚΕΠΑ, επιτροπές, ελεγκτές και άλλα που θα προκύψουν στην πορεία καθώς και καθ' ολοκληρίαν το σχεδιασμό του ΥΥΚΑ και το ποιός θα έχει λόγο σ' αυτόν; (ο ιδιώτης και κατα τη γνώμη μου κρατικοδίαιτος ιατρός, ή ο δημόσιος υπάλληλος)
    Αφορά και τη διασπάθιση του χρήματος που συσσωρεύθηκε από τον ΣΕΥΠ και το μόχθο των ιατρών - οδοντιάτρων που έκοντες, άκοντες χρηματοδοτούν την Παράταση της αδικίας. Θα περίμενε κανείς από τη ΓΣ της ΣΕΥΠ, αντί να αλλάζει τίτλο για να υποδηθεί ότι εκπροσωπεί τους ιατρούς ΠΕΔΥ, να ζητήσει έλεγχο για τη χρηματοδότηση μιας αναποτελεσματικής διαμάχης που πρώτα απ' όλα στρέφεται εναντίον άλλων ιατρών και του νόμου που τους δίνει τη μόνη πλέον εργασία για να βιοποριστούν.
    Αφορά ηθικές αξίες που όπως φαίνεται στην Νεοελληνική κοινωνία δεν μετράνε μπρος στην κονόμα. Όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, η πρόνοια και μέριμνα για τους πολίτες, τους αδυνάτους και ο προγραμματισμος και η ορθολογικότητα στη διοίκηση και τις υπηρεσίες, που είναι πια απαράδεκτο να θεωρούνται ακόμα όχημα πλουτισμού καποιων ιδιωτικών συμφερόντων και μικρών ομάδων πολιτικάντηδων.
    Αυτά για την ώρα για τους ιδιώτας του ΣΕΥΠ με τους οποίους πιά ως ιατρός του ΠΕΔΥ δεν μπορώ να έχω τίποτα κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ΙΚΑτζήδες οι μέσα-έξω (ασφαλιστικά) είτε οι οι ΙΚΑτζήδες οι μέσα (ΠΕΔΥ)τα ίδια χάλια είναι. Από όπου και να το πιάσετε βρωμάει. Για ακούστε λίγο και τους κακόμοιρους ασφαλισμένους για το τι χάλια περίθαλψη τους παρέχετε. Και όχι λόγω κακών υποδομών ή προγραμματισμού αλλά διότι αμφότεροι έχετε μάθει τόσα χρόνια στον εύκολο πλουτισμό και στο αραλίκι. Υπάρχουν επείγοντα περιστατικά που έρχονται στα ιατρεία ΠΕΔΥ και αν και ο ιατρός κάθεται και δεν έχει αναμονή ή κάποιον να εξετάζει διώχνει τους ασφαλισμένους να κλείσουν πρώτα ραντεβού και μετά να τους δει. Δηλ μετά από κάποιες μέρες. Αφήστε λοιπόν τα παραμύθια και δουλέψτε. Όχι τον κόσμο εννοείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραμύθια είναι αυτά πού λες εσύ φιλαράκο.Τόσα χρόνια είχατε μάθει να φέρεσθε με σκαιό τρόπο στούς γιατρούς τού πρώην ΙΚΑ,ξέρεις επί Πασοκιστάν μιλάω.Είχατε μάθει να μπαίνετε με κλωτσιά στην πόρτα,να βρίζετε(εγώ σε πληρώνω ρε κ.λ.π.),να απαιτείτε αναγραφή συνταγών πού σας είχαν δώσει ιδιώτες η Νοσοκομεία(από ειδικευόμενους γιατρούς) χωρίς εξέταση τού πάσχοντος καί σε περίπτωση άρνησης εκ μέρους τού γιατρού να απειλείτε ότι θα φέρετε τα κανάλια.Βεβαίως ήταν γιά σας πολύ φυσικό εφ' όσον είχατε ραντεβού με κάποιον γιατρό εν συνεχεία να σας δούν χωρίς ραντεβού όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες γιά γενικό service καί φυσικά χωρίς να υπάρχει κάτι επείγον(τα επείγοντα τα βλέπαμε πάντα εκτός ραντεβού).Όλα αυτά βέβαια πάντοτε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς γιά τον γιατρό καί ποικίλες ύβρεις.Δυστυχώς γιά μας,αλλά δυστυχέστερα γιά σας,μας προέκυψε ο Άδωνις.Ως γνωστόν όλα τα ωραία έχουν κάποτε ένα τέλος.Οι ''κακόμοιροι ασφαλισμένοι'',θα μάθουν να σέβονται επιτέλους καί να περιμένουν το ραντεβού τους γιά τα τακτικά περιστατικά,τα οποία σημειωτέον είναι πολύ συντομότερα γιά τούς ειδικούς από οπουδήποτε αλλού στον δυτικό κόσμο.Όσο γιά τούς γιατρούς πού δήθεν κάθονται,πρέπει να γνωρίζετε ότι έχει δικαίωμα καί ο γιατρός μέσα στο οκτάωρο να πάει στην τουαλέτα καί να ξεζαλιστεί λίγο σε κάποιο διάλειμμα καί όχι να εξετάζει όποιον εκείνη την ώρα είδε φώς καί θέλησε να μπεί,χωρίς βεβαίως να έχει κάτι επείγον.Όσον αφορά την ποιότητα της περίθαλψης,οπουδήποτε στην Ευρώπη κανείς δεν έχει πρόσβαση στον ειδικό γιατρό αν δεν τον δεί πρώτα ο γενικός,όπως συμβαίνει εδώ.Μην φοβάστε έπονται χειρότερα,πότε θα θυμάστε το ΙΚΑ με δάκρυα στά μάτια.

      Διαγραφή
    2. Γιατρέ μου είχα πάει σε ΠΕΔΥ πριν λίγο καιρό με φοβερό πόνο στην μέση και στο αριστερό πόδι και με ¨πάρεση οξεία περονιαίου" όπως μου είπαν μετά σε νοσοκομείο και ο ορθοπεδικός στο ΠΕΔΥ ενώ καθόταν επί 10 λεπτά και μιλούσε με μία υπάλληλο και χαζογελούσαν με έδιωξε διότι δεν είχα ραντεβού. Αυτό το θεωρείς είδα φως και μπήκα? Εγώ πάντως υπέφερα. Ας μου έλεγε έστω ότι χρειάζεται να με δει γιατρός που να ξέρει καλύτερα και να με παρέπεμπε σε νοσοκομείο. Όχι ειρωνία "εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο μετά από ραντεβού"! Και όσο για παλιά επί ΙΚΑ όλες ρις συνταγές των ιδιωτών ιατρών τις αλλάζατε εσείς με κάποιο άλλο "καλύτερο" από αυτά τα οποία "συνέφεραν" εσάς. Οπότε σας άρεσε όταν έρχονταν θεραπείες για να τις αλλάξετε. Αν θέλετε γιατρέ μου σας λέω και άλλα παραδείγματα. Απλά προκαλέστε με.

      Διαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΜΝΗΜΗ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ....
    1. ΕΓΡΑΦΕ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ Ο ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ Ή ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ Ή ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙ.... ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΤΣΑΚΩΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕ, ΤΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΕ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ.ΙΣΧΥΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ.
    2. ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΏΝΕΤΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ.
    ΤΑ ΙΚΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΑΛΙΕΥΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ Ή ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ Ή ΘΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΊ Σ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝΕ.
    ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΠΑΣΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ.
    ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΖΗΜΙΑ.
    ...ΨΕΜΑΤΑ.... ΕΠΕΝΔΥΣΑΝΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΕΟΠΥΥ... ΑΠΛΑ ΑΝΟΙΞΕ Η ΨΑΛΙΔΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ Ή ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ .
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
    ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝ ΕΔΩ.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ.

    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΝΕΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και συχνότατα στο υποκατάστημα μου , τώρα που εδώ και αιώνες επιτρέπεται η συνταγογράφηση από κάθε γιατρό , βλέπω συνταγές γραμμένες στο χέρι(συχνά ανυπόγραφες σε παλιόχαρτα) από ΕΣΥτες και μη , με την εντολή στον δύσμοιρο ταλαιπωρημένο ασθενή "να πας στο ΙΚΑ να στην γράψουν"
      Οσο για την προσωπική εμπειρία μου σε νοσοκομεία του ΕΣΥ (όταν χρειάστηκε να πάω για στενό μέλος της οικογένειάς μου 2-3 φορές) ήταν χείριστη τόσο από επίπεδο συμπεριφοράς (ενώ και εγώ και η γυναίκα μου είμαστε συνάδελφοι και το γνώριζαν) όσο και από επίπεδο επιστημονικής επάρκειας .
      Όσο για σένα αδέσμευτε νέε γιατρέ αντί να θέλεις να έχεις την ίδια πρόσβαση στη αγορά εργασίας με έναν συνάδελφό σου που ήδη βρίσκεται στον χώρο 30 χρόνια(που αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα επαγγελματικό κλάδο σε κανένα χώρο εργασίας ούτε καν σαν ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα) πήγαινε να μάθεις γιατί ο συνομήλικος δικαστής , εφοριακός , τελωνειακός , δικηγόρος του Νομικού συμβουλίου του κράτους και αλλοι πολλοί(με μισα χρόνια σπουδων και υποπολλαπλάσια ευθύνη) παίρνουν ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΕΣ αμοιβές από εσένα.

      Διαγραφή
    2. Οί εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.Ότι μπορεί κάποιοι συνάδελφοι να έδιωχναν το επείγον επειδή δεν είχε ραντεβού,αυτό συνέβαινε η από λάθος εκτίμηση η από άγνοια.Αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί αν γινόταν καταγγελία στον γιατρό,οπότε μετά από δύο τρείς καταγγελίες καί με το ανάλογο ενδιαφέρον από τον σσθενή θα έφευγε ο γιατρός από το ΙΚΑ.Καταγγελία όμως γιά ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών δεν έγινε ποτέ παρά μόνο γιά την ακριβή τήρηση τού ωραρίου η για την μή αναγραφή των φαρμάκων πού έφερναν από ιδιώτες καί ειδικευόμενους νοσοκομείων.Αυτό δε συνέβαινε διότι οι περισσότεροι πού επεσκέπτοντο το ΙΚΑ δεν ήθελαν γιατρό αλλά διεκπεραιωτή συνταγογράφισης η αναγραφή αδειών καί κάποιον στον οποίο θα έβγαζαν όλα τα κόμπλεξ καί απωθημένα τους.Πάει αυτό τέλος.Όσον αφορά το ότι κάποιοι τροφοδοτούσαν τα ιατρεία τους από το ΙΚΑ,είναι αλήθεια,αλλά καί αυτό συνέβαινε με την σύμπραξη των ασφαλισμένων,οι οποίοι πήγαιναν στο ιατρείο τού γιατρού κάπου-κάπου,γιά να μπορούν να πηγαίνουν στο ΙΚΑ στον συγκεκριμένο γιατρό, χωρίς ραντεβού,όποτε ήθελαν.Πάντως οι σοβαροί γιατροί τού ΙΚΑ(υπήρχαν αρκετοί τέτοιοι),όχι μόνο δεν ήθελαν τούς ασφαλισμένους τού ΙΚΑ στό ιατρείο τους αλλά έκρυβαν καί στούς πελάτες τους ότι δούλευαν στο ΙΚΑ.Η συμπεριφορά όμως των Πασοκανθρώπων ασφαλισμένων ήταν εξίσου απαράδεκτη όπως καί στούς άλλους.Πάει καί αυτό τέλος. Εξ'άλλου γιά να έχει την όρεξη ο γιατρός να ασχοληθή μαζί σου θα πρέπει καί εσύ να τον αντιμετωπίζεις ως γιατρό καί ως συγγραφέα συνταγών καί αδειών.Όταν σε κάποιον χώρο περιποιημένο,καθαρό όσοι μπαίνουν μέσα κοπρίζουν καί ουρούν δεν μπορεί να έχουν την απαίτηση να μην βρωμάει καί ζέχνει.Δηλαδή με την σύμπραξη των ασφαλισμένων μετετράπη σε χαμαιτυπείον.Πάει καί αυτό τέλος.Παρ'όλα αυτά(ποιότητα γιατρών καί ασφαλισμένων)πιστέψτε με ότι το ΙΚΑ ήταν μακράν,η καλλίτερη πρωτοβάθμεια φροντίδα υγείας παγκοσμίως,με εξαίρεση ίσως 2 η 3 χώρες.Αυτό εξ'άλλου θα το καταλάβετε συντόμως.Τέλος το αναδρομικό πόθεν έσχες θα μού άρεσε πολύ γιατί θα ξεβρώμιζε ο κλάδος μας από κάμποσα λαμόγια.Θα ήθελα όμως μέσα στό ΠΕΔΥ από εδώ καί στό εξής να υπάρχει securiti καί να πετάει αμέσως έξω όποιον μιλάει με ανάρμοστο τρόπο σε ιατρικό η νοσηλευτικό προσωπικό,όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη τού κόσμου.Γι'αυτό σας παρακαλώ μην με προκαλείτε γιατί έχω καί εγώ να σας πώ πολλά περισσότερα.ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Γιατρε μου αν συμφωνησω σε αυτα που λετε τοτε θα συμφωνησετε και εσει οτι ολοι οι γιατροι θα πρεπει να ενωθουν ετσι ωστε να γινει καθαρση στο ΠΕΔΥ και οχι να το αντιπαλευονται με δικαστικα και χιλια δυο τερτιπια!! Και μην μου ξαναμασησετε την φραση "ειχαν επενδυσει στα ιατρεια τους" διοτι με αυτη την λογικη ας αφησουν το ΠΕΔΥ και να μεινουν μονο στα ιατρεια τους που ειχαν επενδυσει. Θελουν και μισο ωραριο στο ΠΕΔΥ και στο ιατρειο? Πρεπει καποια στιγμη να ξεκαθαριστει. Ή δημοσιο ή ιδιωτικα. Αναλογα με τα κοτσια του ο καθενας ας επιλεξει

      Διαγραφή
    4. ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΓΟΤΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΕΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ .
      ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.......

      Διαγραφή
  6. Νέε συνάδελφε ειλικρινά με έκανες καί γέλασα με την απορία σου,γιατί άραγε οι γιατροί με όνομα η Καθηγητές δεν έχουν ΕΟΠΥΥ.Προφανώς γιά να έχεις τέτοια απορία η γιατρός δεν είσαι η βρίσκεσαι στο 1ο χρόνο της ειδικότητας.Σού λέω λοιπόν γιά να μαθαίνεις ότι όλοι αυτοί πού έγιναν με "αξιοκρατικό"τρόπο καθηγητές καί επώνυμοι,αντλούν την πελατεία τους,από τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία στα ιατρεία τους βασιζόμενοι στην υπογεγραμμένη από το Πανεπιστήμιο αυθεντία τους.Χειρουργούν η νοσηλεύουν τούς πελάτες τους στα δημόσια παν.νοσοκομεία καί παίρνουν μαύρα χρήματα.Πολλοί δε απ'αυτούς δεν έπρεπε όχι στο Πανεπιστήμιο να είναι,αλλά ούτε κουλουρτζίδες έξω από το ΙΚΑ.Πάντοτε βέβαια υπάρχουν οι χρυσές εξαιρέσεις πού όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν στην ειδικότητα τους.Απανταχού όμως τού πολιτισμένου κόσμου οι πανεπιστημιακοί είναι πλήρους καί αποκλειστικής απασχόλησης,γιατί δουλειά τους είναι η έρευνα καί η διδασκαλία των φοιτητών,ειδικευομένων γιατρών καί όχι η κονόμα από τσ ιατρεία με μαύρα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή