Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η πλήρης ανατροπή της ζωής χιλιάδων ιατρών που είχαν συμβάσεις με τον τομέα Υγείας ΙΚΑ  στην πρωτοβάθμια ή τη Νοσοκομειακή περίθαλψη στηρίχτηκε στην πρόχειρη και χωρίς σχεδιασμό, υιοθέτηση απο τους "φιλελεύθερους" Υπουργούς Υγείας της "αριστερής" θέσης περί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ και το ΕΣΥ.

Αυτό βέβαια έγινε με προφανή σκοπό να οδηγηθούν στην έξοδο χιλιάδες ιατροί, ενώ εκατοντάδες άλλοι κατέφυγαν στα δικαστήρια για να εξασφαλίσουν τη λειτουργία ιατρείων που με έξοδα δεκαετιών διατηρούν, χρεωμένοι μέχρι το λαιμό.

Οι ιατροί, νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε στο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα Υγείας, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβών, χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα του "Διαίρει και βασίλευε".

Δεν είναι δυνατόν να αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους και μάλιστα δημόσια, ιατροί και ιατρικά σωματεία ή να εκδίδονται ανακοινώσεις εναντίον άλλων ιατρικών ομάδων.

Ουδείς κατά την άποψή μου είναι εξασφαλισμένος, σε μια χώρα 70000 ιατρών με υψηλή ανεργία.

Ας υιοθετήσουμε κοινές θέσεις αφήνοντας το " εγώ" ή το " να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".

Ηρθε η στιγμή να το κάνουμε.

Ευριπίδης Μπιλιράκης
Πρόεδρος ΕΝΙΜΑΑ
Αντιπρόεδος ΙΣΑ

2 σχόλια:

  1. Κύριε Μπιλιράκη,Εσείς ως ΙΚΑτζής που χρόνια δούλευε με το φασισμό της αποκλειστικής συνταγογράφησης,όπως και όλοι οι αλληφαγωνόμενοι συνάδελφοί σας, μήπως έχετε την πρόθεση να απευθύνετε παραίνεση και σε όλους εμάς,που δεν μετείχαμε στο δικό σας ΠΆΡΤΥ, διατηρώντας την αξιοπρέπειά μας-εργαζόμενοι στα δικά μας ιατρεία? Δεν χορτάσατε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην παραβιάζεις "ανοικτές θύρες" διότι είναι γνωστές οι θέσεις μου . Όλοι οι γιατροί πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα χωρίς εξαίρεση είτε υπηρετούν στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα Υγείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή