Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Οι ελεγκτικές εταιρίες αδυνατούν να συνεχίσουν τον έλεγχο. Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να πληρώσει τους γιατρούς


Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 21:11


Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Δημήτριο Κοντό

Κοιν. Υπουργό Υγείας
κ. Μάκη Βορίδη

Αθήνα, 4-12-2014

ΑΠ. 305

ΘΕΜΑ: Οι ελεγκτικές εταιρίες αδυνατούν να συνεχίσουν τον έλεγχο. Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να πληρώσει τους γιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε εξ αρχής επισημάνει ότι το κόστος ελέγχου που διενεργείται από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες (ΙΕΕ) πρέπει να βαρύνει εξ ολοκλήρου τον ΕΟΠΥΥ και όχι τους ιατρούς και είχαμε εξ αρχής επισημάνει τις επιφυλάξεις μας για το συγκεκριμένο εγχείρημα αλλά και τις συνέπειες από τη περαιτέρω καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων των μελών μας.

Ενημερωθήκαμε λοιπόν σχετικά με την πορεία του ελέγχου ότι υπάρχει ουσιαστική αδυναμία υλοποίησης του εξαιτίας προβληματικών ή αδιευκρίνιστων ΑΜΚΑ ασφαλισμένων, απουσία του πεδίου «Αιτία παραπομπής» ή «Αιτιολογία» από τα δεδομένα των παραπεμπτικών στο e-ΔΑΠΥ, απουσία της πλειοψηφίας των ΑΜΚΑ και των αριθμών ΤΣΑΥ των παραπεμπόντωνΙατρών, κ.α. . Ζητείτε λοιπόν από τις ΙΕΕ να γίνει συγκεκριμένος έλεγχος άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ και το κόστος να βαρύνει τον οργανισμό και όχι τους ιατρούς.

Κατόπιν τούτου ζητούμε την άμεση εφαρμογή της πρότασης των ΙΕΕ ούτως ώστε να καταστεί δυνατή και η πληρωμή του υπολοίπου 10% που υπολείπεται για τις ιατρικές πράξεις του 2012-13 μετά την εκκαθάριση αυτών.

Σας υπενθυμίζουμε με την παρούσα την υποχρέωση σας για άμεση καταβολή του 10% των ιατρικών επισκέψεων του 2012,2013 και 2014 το οποίο κατ' εκτίμηση ανέρχεται στα 7.000 ΕΥΡΩ για κάθε ιατρό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου