Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΠΙΣ. Συνάντηση του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Αθήνα 19.12.2014

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντός με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μ. Βλασταράκο και το Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο την Πέμπτη 18/12, συζητήθηκε το θέμα των νέων συμβάσεων, των οποίων η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα συζητήθηκαν τα εξής:

1. Έχει γίνει αποδεκτή από τον ΕΟΠΥΥ η Συλλογική Διαπραγμάτευση για τις Συμβάσεις με τον Π.Ι.Σ.

2. Άνοιγμα του δικτύου των συμβεβλημένων ιατρών, χωρίς αποκλεισμούς.

3. Προκήρυξη των επισκέψεων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού. Η εκτίμηση των αναγκών θα γίνει με τη συνεργασία του ΠΙΣ.

4. Δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία για τη κοστολόγηση των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων, που είναι θεσμική αρμοδιότητα των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.

Βούληση και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί η διαβούλευση ώστε να επιτευχθεί συμφωνία που θα διασφαλίζει τις ανάγκες των ασφαλισμένων αλλά και την αξιοπρεπή ιατρική λειτουργία.

Για το λόγο αυτό, συμφωνήθηκε να προταθεί προς το Υπουργείο Υγείας η τρίμηνη παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

To περιεχόμενο και η συμφωνία αυτή συζητήθηκε και κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

10 σχόλια:

  1. κι αλλη παραταση? ελεος.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βλεπω να τραβαει ολο το 2015 αυτη η ιστορια με τις παρατασεις. Ειδικα αν γινουν και εκλογες θα παγωσουν τα παντα. Ποια διαβουλευση και αηδιες! Πριν απο το καλοκαιρι του 2014 μιλουσαν για τις νεες συμβασεις. Γιατι δεν προχωρησε? τοσο δυσκολο ηταν να βγει αυτο το προσχεδιο νωριτερα? απλα ειναι μια ´παγιδευση¨ των ιατρων στην ιδια ιστορια για να εξυπηρετουνται οι οικονομικες αναγκες του ΕΟΠΥΥ και η μη δεσμευση του προς ολους τους παροχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία φροντίζει ο ιατρικός μας σύλλογος τα δικαιώματά μας. Να τους χαιρόμαστε. Δώστε παρατασεις κι άλλες να κλείσουμε τα ιατρεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαιτηστε να ανακοινωυει το πλαφον του2015.Παλι ξεκρεμαστους μας αφηνετε.Δεν έχετε πετυχει τίποτα ουσιαστικό. Ο Βοριδης σας δουλεύει ψιλο γαζί. Το πλαφόν του 2014 το ανακοινωσε οταν πια κανενας δεν μπορουσε να κανει τιποτα για να προστατεψει το εργαστήριο του. Γιατί πανυγηρισατε δεν καταλαβα.....
    Αποδειξτε οτι περναει ο λογος σας σε κατι.Απαιτηστε το πλαφον του 2015.Χασαμε δυο χρόνια τουλάχιστον να σώσουμε την επομενη χρονιά. Οχι αλλες αναδρομικες ανακοινωσεις, βρε παιδιά, σας δουλεύει. ....
    Μικροβιολογος απο Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΣΧΕΙ ΒΑΡΕΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.ΑΡΑ ΜΗΝ ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Γιατι ρε κομματοσκυλα μας βαζετε να δουλευουμε τζαμπα για το κρατος?
    Αι σιχτιρ απο εδω ....και επειτα σας πειραζει
    ο σχεδον αυτοδυναμος τι θα κανει...
    ΥΓ.κατι κουστουμακια ριγε πως ταιριαζουν σε καποιους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφόσον το πλαφόν έχει αναδρομική ισχύ τότε πώς οι κύριοι μας πήραν ατόφιους τους τρεις μήνες? Γιατί δεν μπήκε το clow back μετά το πλαφόν? Πώς θα πάρει ο κάθε πάροχος το ετήσιο πλαφόν του? Αυτά τα πρακτικά αλλά ζωτικής σημασίας θέματα γιατί δεν τα ξεκαθαρίζετε? Συνάδελφοι πώς θα λειτουργήσουμε το 2015 από τη στιγμή που όλα τα κουρέματα και τις μειώσεις τις έχουμε υποστεί εμείς και από την άλλη πλευρά οι προμηθευτές μας δεν αναγνωρίζουν τίποτε? Όταν την ίδια στιγμή μας έχουν αφήσει έκθετους στις Τράπεζες είτε για τα προσωπικά μας είτε για τα επιχειρηματικά μας δάνεια χωρίς το κράτος να λάβει καμιά μέριμνα γι αυτό το θέμα μας παίρνει πάνω από το 70% των εσόδων μας? Είναι ζητήματα που καίνε τουλάχιστον αυτούς που ζουν μόνο από τη λειτουργία του εργαστηρίου τους και δεν έχουν ή δεν κληρονόμησαν ιατρεία. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ- Κ Α Ι Γ Ο Μ Α Σ Τ Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ,ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΤΟΚΟ Η ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ.

      Διαγραφή
  7. Πρόεδρε του ΠΙΣ ξέχνα λίγο την κομματική σου προέλευση και δείξε έστω την ύστατη ώρα λίγο ενδιαφέρον για τους ιατρούς που υποτίθεται εκπροσωπείς. Το 2015 θα κλείσουν πάρα πολλά εργαστήρια λόγω χρεών! το καταλαβαίνεις? μίλησε με κάποιους εργαστηριακούς ιατρούς να σου εξηγήσουν την αδιέξοδη κατάσταση και αφού ενημερωθείς πήγαινε στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ και χτύπα το χέρι στο τραπέζι! όχι άλλος εμπαιγμός! καθαρές κουβέντες, ξεκάθαροι όροι! αλλιώς παραιτήσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή