Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΕΒΙ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΕΒΙ

Αθήνα, 10/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μας συνάντηση έξω από το Υπουργείο Υγείας με τη συνήθη συμμετοχή των συναδέλφων.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ.Μ. Βλασταράκος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ.Α. Μαστοράκου και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ.Β. Ανεμοδουρά και κ.Μ. Καλαμάρη. 

Ο Υπουργός Υγείας κ.Μ Βορίδης δέχθηκε τον Πρόεδρο κ. Κ. Μπεντεβή και τη Γεν. Γραμματέα κ.Μ. Παπακωνσταντίνου της ΠΕΕΒΙ με την παρέμβαση και παρουσία του Προέδρου του ΠΙΣ κ.Μ. Βλασταράκου. Στην πολύ σύντομη συζήτηση που έγινε ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την ανάρτηση του πλαφόν ανά πάροχο σήμερα κιόλας, αλλά και για την εφαρμογή της Υ9/οικ. 70521 ΦΕΚ 2243/18.8.14 στο σύνολό της, ενώ μας έκλεισε ραντεβού για την επόμενη Παρασκευή 19/12/2014, προκείμενου να συζητήσουμε και τα υπόλοιπα αιτήματά μας.

Ύστερα από έκτακτο ΔΣ της Ένωσης και μετά την ανάρτηση των ορίων ανά πάροχο, που όφειλε ο ΕΟΠΥΥ να έχει κάνει εδώ και καιρό αποφασίζουμε κατά πλειοψηφία :

Να αναστείλουμε την επίσχεση που ήταν προγραμματισμένη για αύριο 11/12/2014, μέχρι την Παρασκευή 19/12/2014,που είναι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, οπότε και θα επανεξετασθεί το θέμα της επίσχεσης.

Επίσης, ενημερώνουμε τους συναδέλφους, ότι όσον αφορά την ανάρτηση των ατομικών ορίων ανα πάροχο μπορούν να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα της ΠΕΕΒΙ, όπου αναγράφονται νομικές οδηγίες για τη διαχείρηση του θέματος. 

Θεωρούμε θετική εξέλιξη έστω και τώρα, μετά τις έντονες πιέσεις μας, την αναγραφή των ορίων ανά πάροχο, που δίνει τέλος στο υποχρεωτικό claw back και βάζει ένα δεδομένο στις συζητήσεις που έρχονται.

Εννοείται ότι δεν ξεπερνάμε κανένα απο τα ζητούμενα μας. 

Προτεραιότητά μας είναι να διορθωθούν οι αδικίες που αφορούν τους νέους συναδέλφους, για τους οποίους όπως φαίνεται δεν ασχολήθηκε καθόλου όλο αυτό το διάστημα ο ΕΟΠΥΥ.

Επιμένουμε στις θέσεις μας και θα αγωνιστούμε γι' αυτές με σθένος και αποφασιστικότητα.

Και ο άγιος φοβέρα θέλει..

Ο Πρόεδρος        Η Γεν. Γραμματέας

Κ. Μπεντεβής     Μ. Παπακωνσταντίνου

10 σχόλια:

  1. Επειδή η κοροϊδία συνεχίζεται θελω να μου πουν οι κύριοι της ΠΕΕΒΙ πώς δόθηκε τέλος στο claw back αφού στα πλαίσια του κλειστού προυπολογισμου που για το 2015 ειναι 200 εκ ευρώ αυτά τα πλαφόν δεν φτάνουν. Είμαστε δηλ. εκεί που ήμασταν σε 15 ημέρες που αρχίζει το νέο έτος πάλι θα εκτελούμε εξετάσεις που δεν θα πληρωθούν εκτός και αν συνεχιζοντας τις πιέσεις μας ανακοινωσετε καθαρά τα πλαφόν του 2015 ολα τα άλλα είναι κοροιδιες και ή σας δουλεύει ο Βοριδης ή εσείς δουλευετε εμας.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς που με τοσο λίγα ικανοποιειστε και αναστελλετε επισχεσεις τόσο εύκολα, θελω να μου πείτε αν ενας παροχος μετα τον Αύγουστο φροντισε να περιορίσει τον τζίρο του περίπου στα πλαίσια του πλαφόν που υπολογιζε οτι θα έχει, αυτος ο παροχος δεν θα υποστεί claw back για το 2ο εξαμηνο;;;;; δηλαδη θα πληρωθεί το πλαφόν του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου; Αν οχι σας δουλεύει ψιλό γαζί ο Βοριδης ή εσείς δουλευετε εμας.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ. .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. που ειναι οι διευκρινησεις και οι νομικες οδηγιες.αργειτε ..... ο αγιος δεθελει φοβερα.. εκλογεςθελει....που ειναι ο απριλοις που υποσχεθηκε στον σεκ.εμεις δεν ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ (ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ),ΓΙΟΡΤΕΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΞΕΠΕΤΑΞΕ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ.ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ??? ΑΠΟ 8/1/2015 ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ-ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αγιος θέλει φοβέρα και το κοροιδο δουλεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε εμενα ήρθε το πλαφον αλλά δεν κάθισε , έφυγε και περιμένω να ξανάρθει..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πλαφον ειναι καθαρο ποσο ή μικτα? Εμεις γιατι δεν παίρνουμε τον απρίλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ-ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΕ.ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΑ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

      Διαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ

    ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ή ΟΧΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ Ή ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΤΟ 2015 ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ (ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΧΙ) Η΄ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΡΙΟ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ , ΑΝ ΟΙ ΙΕΕ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ Ή ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ !!!!!

    Κ.Π.
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή