Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σε ιδιώτες η διαμετακομιδή ασθενών στο ΠΝ Πάτρας


Σε ιδιώτες πέρασε κομμάτι των διακομιδών ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, αποτέλεσμα των αυξημένων αναγκών σε διανοσοκομειακές μεταφορές και των προβλημάτων στην πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων.

Ιδιωτικό ασθενοφόρο έχει αναλάβει διακομιδές ασθενών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, από το πρωί της Τρίτης, μετά από απόφαση της 6ης ΥΠΕ και της διοίκησης του νοσοκομείου.

Οι ασθενείς μεταφέρονται από το ΠΝ Πάτρας σε διαγνωστικά κέντρα αλλά και από και προς άλλα νοσοκομεία,. Όπως αναφέρει το citypatras.gr, η παραχώρηση των διακομιδών για διαγνωστικές εξετάσεις στην ιδιωτική εταιρία ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας της διοίκησης του ΕΚΑΒ να πραγματοποιήσει μεταφορές, λόγω των πολλαπλών βλαβών σε ασθενοφόρα.

Κατά τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ άγνωστο είναι αν τηρούνται οι συνθήκες ασφαλείας στις διακομιδές, ενώ εργαζόμενοι του νοσοκομείου διερωτώνται για τη σχέση μεταξύ των βλαβών σε αξονικό και μαγνητικό τομογράφο και στην εμφάνιση του ιδιωτικού ασθενοφόρου, για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργήθηκαν.

Πηγή: citypatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου