Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΜΚΙΕ: «Δυνητικοί φονιάδες παιδιών εξ αμελείας...»



Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας ζητά το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ώστε να μην «θρηνήσουμε θύματα, αθώα μικρά παιδιά» εξαιτίας της υποστελέχωσης του ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) έφτασε μία καταγγελία από πατέρα παιδιού που πάσχει από λευχαιμία. Στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου κάνει θεραπεία, ο πατέρας ήρθε σε επαφή με τους γονείς άλλων παιδιών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να στραφούν στην ιδιωτική υγεία, λόγω της «διάλυσης του παιδο-ογκολογικού του Αγλαΐα Κυριακού».

«Έχουμε ένα παιδάκι με λευχαιμία που κάνει θεραπεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο (ευτυχώς που έχουμε ιδιωτική ασφάλεια – είμαστε απλά τυχεροί...). Με μεγάλη μου λύπη έχω διαπιστώσει 2 περιπτώσεις που ήρθαν, αναφέροντας τη διάλυση του παιδο-ογκολογικού του Αγλαΐα Κυριακού (πολλοί το γνωρίζουν με το όνομα του ξενώνα – Ελπίς)... Είναι πολύ κρίμα διότι γνωρίζω ότι παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν ανέκαθεν, γινόταν άριστη δουλειά από εξαιρετικούς επιστήμονες. Επιστήμονες που η διαχείριση της δημόσιας υγείας τους ανάγκασε σε βίαιη έξοδο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη θεραπεία των μικρών ασθενών, οικογενειών που ίσως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν (λογικά τέτοια εποχή...) στο κόστος της ιδιωτικής περίθαλψης εδώ ή έξω... Και δυνητικοί φονιάδες παιδιών λοιπόν.... εξ αμελείας» αναφέρει η μαρτυρία του πατέρα.

Το ΜΚΙΕ αναφέρει ότι διασταύρωσε την καταγγελία για την κατάσταση που επικρατεί στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων. Πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο τμήμα, το οποίο όμως υπολειτουργεί, καθώς η μία ακτινολόγος γιατρός παραιτήθηκε – και πλέον δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα – και η δεύτερη λείπει με άδεια ανατροφής. Το αποτέλεσμα είναι τα πανάκριβα μηχανήματα να χρησιμοποιούνται ελάχιστα και ως εκ τούτου λιγότερα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία. Την ίδια ώρα, όμως, αντίστοιχα ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, «με το αζημίωτο φυσικά», σημειώνει το ΜΚΙΕ.

«Τι θα κάνει το Υπουργείο Υγείας για να λειτουργήσει κανονικά και άμεσα το ακτινοθεραπευτικό τμήμα; Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα, αθώα μικρά παιδιά για να δραστηριοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιοι; Τι πρόνοια υπάρχει ώστε να καλυφθεί το κενό που έχει αφήσει η υπολειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος; Πόσα λιγότερα παιδιά έχουν κάνει τις θεραπείες τους στον εν λόγω τμήμα από τον Σεπτέμβριο και μετά, ακριβώς επειδή υπολειτουργεί;» είναι τα ερωτήματα που θέτει το ΜΚΙΕ στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, από την οποία ζητά άμεση παρέμβαση ώστε να λυθεί το ζήτημα.

Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου