Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Νοσοκομειακοί γιατροί Λήμνου: Ο Γρηγοράκος υποσχέθηκε διπλασιασμό των μισθών μας!

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς και το προσωπικό ότι δεν χρειάζεται “αλλαγή προπονητή, γιατί η ομάδα δεν πάσχει”...


“Βροχή” από κίνητρα εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Λήμνου.

Όπως αναφέρει το προεδρείο της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών του νησιού, ο κ. Γρηγοράκος υποσχέθηκε διπλασιασμό των μισθών των υγειονομικών σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές και κίνητρα για την παραμονή των ιατρών σε άγονες περιοχές.

Υποσχέθηκε, επίσης, “ποινές” σε όσους εγκαταλείπουν το ΕΣΥ, προσλήψεις μονίμου προσωπικού και οικονομική ενίσχυση των στρατιωτικών ιατρών που παραχωρούνται σε δημόσια νοσοκομεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι θα κάνει εισήγηση για αυτονόμηση των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας ότι επανεξετάζεται ο θεσμός των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Δώρα

Σύμφωνα με τους γιατρούς, κατά τη δίωρη παραμονή του στο νησί, ο κ. Γρηγοράκος ανακοίνωσε και τα απαραίτητα “δωράκια”:

Θα προκηρύξει (ή προκήρυξε ή προκηρύσσει, χρησιμοποίησε όλα τα ρήματα) πέντε θέσεις μονίμων ιατρών ΕΣΥ και μία θέση επικουρικού.

Θα μετατρέψει τις προκηρύξεις επικουρικών ιατρών σε ανοιχτές (χωρίς καταληκτική ημερομηνία) αν δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Θα προωθήσει τροπολογία για να μπορούν να πιστοποιούν τη χορήγηση ιατρικής ειδικότητας συναφείς ειδικότητες, για να λυθεί το πρόβλημα των ειδικευομένων της παθολογικής κλινικής χωρίς να ασχοληθεί με την ουσία της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Θα τροποποιήσει υπάρχουσες θέσεις ειδικευομένων ώστε να δημιουργηθεί θέση ειδικευόμενου ορθοπαιδικής.

Θα γίνουν προσλήψεις διοικητικού προσωπικού, μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Θα δοθεί άμεσα οικονομική ενίσχυση στο νοσοκομείο για διάφορα θέματα (τεχνικές προμελέτες, εργασίες ευπρεπισμού).

Θα γίνουν άμεσα προσλήψεις με σύμβαση τριών νοσηλευτριών και δύο ανδρών βοηθητικού προσωπικού και, έτσι, θα λειτουργήσει άμεσα η ψυχιατρική κλινική, που είναι έτοιμη χαρη σε δωρεά ομογενών.

Δυσκολίες

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι το νοσοκομείο έχει τις δυσκολίες του αλλά λειτουργεί καλύτερα σε σύγκριση με άλλα.

Ο κ. Γρηγοράκος φέρεται να είπε ότι δεν χρειάζεται “αλλαγή προπονητή, γιατί η ομάδα δεν πάσχει”...

Δ.Κ. - iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου