Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Τι θα γίνει στην Υγεία αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος! Όλα τα σενάρια

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου- health report.gr

Στη μέση θα μείνουν δεκάδες καυτά θέματα της υγείας αν οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλουν εκλογές.

Αμέτρητες εκκρεμότητες είναι στον αέρα στον τομέα της Υγείας καθώς ακόμη και όσα θέματα έχουν "ανοίξει", θα μείνουν στη μέση.

- Άγνωστο παραμένει τελικά εάν θα βγει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων κάτι που αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία η αγορά. Μπορεί θεωρητικά όλα να έχουν ολοκληρωθεί και οι τελικές αποφάσεις να έχουν ληφθεί, αναμένονται όμως οι οριστικές αλλαγές και διευκρινήσεις από την πλευρά του ΕΟΦ.

Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Τρίτη και τελευταία ψηφοφορία και οι νέες τιμές στα φάρμακα μαζί με τις διορθώσεις μένους στον αέρα. 

-Οι προσλήψεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση και υποτίθεται πως έχουν δρομολογηθεί, «παγώνουν» επίσης, με συνέπεια να μένουν χωρίς ανάσα τα νοσοκομεία αλλά και τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ τα οποία ούτως ή άλλως υπολειτουργούν. Άλλωστε σε περίοδο εκλογών απαγορεύονται οι προσλήψεις αλλά ακόμη και οι μετακινήσεις στο δημόσιο. 

-Στο έλεος θα μείνουν όμως και οι βαριά πάσχοντες όπως οι καρκινοπαθείς που είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία για θεραπείες. 
Τμήματα ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείας περιμένουν εγκρίσεις κονδυλίων για να μπορέσουν να αγοράσουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό για να επαναλειτουργήσουν καθώς το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε πως είχαν στεγνώσει ακόμη και από τα απαραίτητα. 

-Ακέφαλοι μένουν όμως και τρεις μεγάλοι φορείς της Υγείας ο ΟΚΑΝΑ, το ΕΚΑΒ και ο ΕΟΦ. 
Τρεις οργανισμοί που έμειναν χωρίς προέδρους καθώς παραιτήθηκαν για να πολιτευθούν. 
Αυτό σημαίνει όμως πως οι εκλογές θα παρατείνουν το διάστημα που οι φορείς αυτοί δε θα έχουν επικεφαλής με αποτέλεσμα να καταγράφονται σοβαρές δυσλειτουργίες. 
Άλλωστε ο διορισμός τους θα πρέπει να εγκριθεί πρωτίστως από τη Βουλή. 

-Σε κλίμα ανασφάλειας θα πρέπει όμως να ζήσουν το επόμενο διάστημα και οι ιδιώτες πάροχοι του ΕΟΠΥΥ που περιμένουν και να πληρωθούν αλλά και να τους μειωθούν όσο είναι δυνατόν οι υποχρεωτικές εκπτώσεις που τους επιβλήθηκαν (claw back). 
Με τη χώρα να βρίσκεται σε περίοδο προεκλογικής αναστάτωσης οι όποιες αλλαγές από τον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας παραμένουν στα συρτάρια. 

Αυτές είναι όμως μόνο οι άμεσες ενέργειες που περιμένουν να ολοκληρωθούν στο χώρο της Υγείας, χωρίς να υπολογίσει κανείς τα υπόλοιπα που εκκρεμούν για χρόνια. 
Προσλήψεις στα νοσοκομεία, κλειστά κρεβάτια σε μονάδες εντατικής, κουρεμένοι προϋπολογισμοί είναι ορισμένα από τα προβλήματα που θα κληθούν να λύσουν το αμέσως επόμενο διάστημα όσοι εμπλακούν με την Υγεία. Είτε οι ίδιοι είτε οι νεοεισερχόμενοι…

Όμως μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της υγείας, θα περιμένουν τις πολιτικές εξελίξεις και οι ασθενείς που θα ελπίζουν να ζήσουν καλύτερες ημέρες στο ΕΣΥ μέσα στο 2015…

11 σχόλια:

  1. Και τι προτείνεις να ψηφίσουμε εμείς για πρόεδρο να μην βγει πρόεδρος γιατί αν βγει θα την αποτελειώσουν την υγεία έτσι που πήραν φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορουμε να μαθουμε τι θα γινει αν δεν γινουν εκλογες; Για να μην παρεξηγουμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..ΣΤΗΚΑΜΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ Ο ΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρίες και Κύριοι πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι εκλογές δεν ωφελούν κάτι ή κάποιον στην καθημερινότητά μας και φυσικά και στην υγεία μας. Ωφελούν μόνο εκείνους που επιδιώκουν την εξουσία με θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. Γιατί πρέπει πάντα σε πορεία σταθερότητας της χώρας ή εκεί που πάνε κάποιες καταστάσεις να ισορροπήσουν κουτσά στραβά να μπαίνουμε σε αβεβαιότητες? Και σίγουρα θα υπάρξει αναστάτωση, θα υπάρξουν καθυστερήσεις, θα υπάρξουν αναβολές και φυσικά και ματαιώσεις. Και φυσικά ας μην περιμένουμε με τις εκλογές ότι από αυτά που ζούμε σήμερα θα αλλάξουν άρδην στο καλύτερο! Ας κοιτάξουμε και λίγο πίσω στην πρόσφατη ιστορία μας. Σίγουρα δεν θα φάμε με "χρυσά κουτάλια". Ο Μεσίας δεν υπάρχει ή αν το θέσω διαφορετικά για όσους δέχονται τα της θρησκείας μας, ένας είναι ο Μεσίας. Ας μην αυτοκοροϊδευόμαστε πλέον και φυσικά ας μην αυτοϊκανοποιούμαστε με τα διάφορα παραμύθια. Χρόνια σας Πολλά και καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενταξει μεγαλε,τωρα που τα ειπες και ξεθυμανες μπορεις ανετα να ξαναψηφισεις Ν.Δ και να συνεχισεις τον υπνακο σου,ισως μονο να αλλαξεις ..πλευρο'

      Διαγραφή
  5. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    "ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ".....ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015!!!!
    ΑΡΑ,ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ,ΠΕΔΥ....ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟ.
    "ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ..."ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ 4,3% ΤΟΥ ΑΕΠ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ 7% ΤΟΥ Μ.Ο ΤΗΣ Ε.Ε ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΡΑΤΙΑΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ. ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ "ΔΑΚΡΥΑ"????
    Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ -ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΗ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ........ΟΛΕΘΡΟ!!!

      Διαγραφή
    2. ΔΗΛΑΔΗ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ...ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ 9/10 ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ"ΥΠΟΓΕΙΟ" ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ. Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 58% ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ .ΜΗΠΩΣ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ???

      Διαγραφή
  6. Γαια πυρι μιχθητω......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακαρι να αποκτησει η χωρα ελληνικη κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΣ!!!!ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ!!!!

      Διαγραφή