Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΙΣΑ: «Άμεση παράταση των συμβάσεων των ιατρών του πρώην ΙΚΑ και ορθός έλεγχος χωρίς λογιστικά κριτήρια»

Αθήνα, 1/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Άμεση παράταση των συμβάσεων των ιατρών του πρώην ΙΚΑ και ορθός έλεγχος χωρίς λογιστικά κριτήρια»

Ο ΙΣΑ σε συνέχεια της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 194/28.11.2014 επιστολής του προς τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, για την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών του πρώην ΙΚΑ, τονίζει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει άμεσα να θωρακίσει την ασφαλή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέσω των ιατρών του πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και να μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ. Η ολιγωρία που υπάρχει πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί, προκειμένου να δοθεί στους ασθενείς η δυνατότητα να επισκέπτονται τους ιατρούς τους. Έπειτα από επικοινωνία του ΙΣΑ με τον ΕΟΠΥΥ, πληροφορηθήκαμε ότι το ως άνω θέμα πρόκειται να ρυθμιστεί νομοθετικά και να έχει αναδρομική ισχύ, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στις εν λόγω συμβάσεις. Ως εκ τούτου αναμένουμε την έκδοση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, προς επιβεβαίωση των ανωτέρω.

Περαιτέρω πρέπει για μια ακόμη φορά να σημειωθεί ότι είμαστε υπέρ του ελέγχου μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στους γιατρούς, καθώς και στην εφαρμογή των θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων, αλλά σε κάθε περίπτωση τασσόμαστε κατά των απειλών για την διακοπή του δικαιώματος συνταγογράφησης στους συμβεβλημένους γιατρούς που συμπληρώνουν το πλαφόν των επισκέψεων κατά τις πρώτες ημέρες του μήνα.

Το ως άνω ζήτημα αποτελεί αναχρονιστική επιλογή της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υγείας, γεγονός το οποίο πρέπει να αλλάξει άρδην και ως εκ τούτου καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε ασθενείς και γιατρούς.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

3 σχόλια:

  1. το συστημα χτες το πρωι επετρεπε την καταχωρηση των επισκεψεων με τον ΕΟΠΥΥ,μετα απο λιγες ωρες αποκλεισε την δυνατοτητα και ξαναεπετρεψε αργοτερα,μπορει κανεις να ειναι σιγουρος οτι θα πληρωθει η ολα ειναι μετεωρα σε βαρος του γιατρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χτες το συστημα για 2-3 ωρες απεκλεισε την καταχωρηση των επισκεψεων του ΕΟΠΥΥ αργοτερα ξαναεπετρεψε.Τελικα παραμενει η συμβαση στους πρωην ΙΚΑ η οχι.Τι γινετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν δεν υπαρξει νομοθετικη ρυθμιση - υπουργικη αποφαση χρηματα δεν προκειται να δειτε στον αιωνα τον απαντα! Ο μηνας Δεκεμβριος θα γινει σαν τα ληξιπροθεσμα που εδω και 3 - 4 χρονια περιμενουμε ολοι τις ειδικες αποφασεις για να πληρωθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή