Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα καλύπτει νοσηλείες και εξετάσεις σε ιδιωτικές κλινικές που βρίσκονται σε επίσχεση



Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 

THESTIVAL

Την προσοχή των ασφαλισμένων εφιστά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούν με «φουσκωμένους» λογαριασμούς, τους οποίους θα πρέπει να πληρώσουν εξ' ολοκλήρου οι ίδιοι.

Αιτία η επίσχεση που έχουν κηρύξει οι ιδιωτικές κλινικές, με τους ιδιώτες γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα να έχουν προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός σε σημερινή ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι «πριν λάβουν οποιαδήποτε παροχή υπηρεσιών (νοσηλεία, εξετάσεις κ.λ.π.) από συμβεβλημένους παρόχους, να επιβεβαιώνουν αν πράγματι δέχονται ασφαλισμένους του Οργανισμού, ώστε να αποφύγουν εξ ιδίων ολόκληρου του ποσού της δαπάνης των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Η προειδοποίηση αυτή συνέπεσε χρονικά με τη νέα απόφαση του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) για συνέχιση της επίσχεσης υπηρεσιών υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου υπογραμμίζει ότι η απόφαση να συνεχιστεί η επίσχεση αποτελεί μονόδρομο μετά τις «ανεκπλήρωτες επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις του ΕΟΠΥΥ» οι οποίες «έχουν αφαιρέσει τον οποιοδήποτε βαθμό εμπιστοσύνης σε προτάσεις του Οργανισμού».

Επιπλέον, κάνει λόγο για συστηματική παραβίαση διατάξεων επισημαίνοντας ότι «παρότι υποχρεώνονται να παρέχουν υπηρεσίες 12 μήνες τον χρόνο, έχουν αποζημιωθεί για τις νοσηλείες 8 μηνών το 2013 και 7 μηνών το 2014». Συνολικά, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει περίπου 300 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές.

Σε ό,τι αφορά τις εισηγήσεις του Οργανισμού για διακοπή των συμβάσεων με τις ιδιωτικές κλινικές που κάνουν επίσχεση, ο ΣΕΚ κατηγορεί τον Οργανισμό ότι ακολουθεί πρακτικές εκφοβισμού και εκβιασμού και τον καλεί «να διακόψει άμεσα τη σύμβαση με όλες τις ιδιωτικές κλινικές εφόσον όλες βρίσκονται σε επίσχεση υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου