Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου ΠΟΕ Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΝΥΝ ΠΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ακραίες και δύσκολες συγκυρίες το δόγμα του shock πρεσβεύει ότι ο λαός «παγώνει» και δεν αντιδρά είτε από φόβο είτε από απόγνωση…. Πόσο «δύσκολο» για τους Έλληνες είναι άραγε αυτό να το κατανοήσουν…….Πέρα από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται καθημερινά και έχουν βυθίσει κράτος και πολίτες στην απόγνωση και εξαθλίωση των πάντων, καθημερινά προστίθενται και άλλα χειρότερα.

Η Δημόσια υγεία καταρρέει μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο, εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζεται , τα χρόνια των μνημονίων. Τα δημόσια Νοσοκομεία και οι Δημόσιες δομές της ΠΦΥ εγκαταλείπονται , απαξιώνονται και αποδομούνται καθημερινά. Όλο αυτό το διάστημα της ολίσθησης οι μόνες άμυνες που υπήρχαν στον έντονο αυτό ρυθμό της εγκατάλειψης, αποτελούνταν από το ανθρώπινο δυναμικό που καθημερινά και κάτω από αντιξοότατες συνθήκες προσπαθούσε να παρέχει τα αυτονόητα .

Το «διαίρει και βασίλευε» κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί στρατηγικά και δυστυχώς στην Ελλάδα των νεοελλήνων όλο και περισσότερο. Στις μέρες που διανύουμε το να περάσεις ένα νομοσχέδιο φαίνεται να είναι το πιο απλό πράγμα. Το να γνωρίζεις την απήχηση που θα έχει ή να εξετάζεις « το κόστος-όφελος» είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Όλο το σύστημα υγείας στηρίχθηκε από κτίσεως του σε μια ισορροπία ΔΕ-ΤΕ (Δευτεροβάθμιας - Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) Νοσηλευτών της τάξης του 50-50% και σε μια σειρά άλλων ίδιας βαθμίδας υγειονομικών υπαλλήλων (ΤΕ-Φυσιοθεραπευτών, ΤΕ-Ραδιολογίας Ακτινολογίας, ΤΕ-Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ-ΔΕ Οδοντοτεχνιτών , ΔΕ ΒΙΒΕ-Παρασκευαστών, ΔΕ Χειριστών - Εμφανιστών Ακτινολογικών Μηχ/των) και έρχεται τώρα ο Υπουργός να ξεθάψει ένα νόμο του 1992 που ποτέ δεν εφαρμόστηκε θέλοντας να πετύχει Τι;;;

Τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες;;;

Τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των ήδη «καμένων» νοσηλευτών;;;;

Να «ανεβάσει» το κύρος των Νοσηλευτών;;;;;

Αν κύριε Υπουργέ έχετε τέτοιους στόχους μάλλον δε γνωρίζετε πολύ απλά πράγματα.

Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών πετυχαίνετε με την εξασφάλιση πόρων και υλικών.

Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των εργασιακών συνθηκών πετυχαίνετε με την τήρηση των αναλογιών του προσωπικού σε αναλογία πληθυσμού. Οι φίλοι σας οι Ευρωπαίοι δε σας το είπαν αυτό? Δεν προσέξατε ότι η Ελλάδα κατέχει τη 13η θέση (με στοιχεία πριν τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις προσωπικού) στη διευρυμένη κατά τα άλλα Ευρωπαϊκή Ένωση???

Το «κύρος» ενός κλάδου ανεβαίνει όταν του εξασφαλίζεις εκπαίδευση, δια βίου μάθηση και επικαιροποίηση γνώσεων αναλόγου «κύρους».

Δεν πετυχαίνετε χωρίζοντας εργαζομένους με ειδικούς κλάδους.

Δεν πετυχαίνετε βάζοντας συναδέλφους που μέχρι χθες σήκωναν το βάρος των δικών σας λαθών σε αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις.

Δεν πετυχαίνετε έχοντας εργαζομένους πολλών ταχυτήτων….

Δεν πετυχαίνετε θέλοντας να «παίξετε» το ρόλο του ρυθμιστή, εξάλλου τα πτυχία του καθενός εξασφαλίζουν και τη θέση του μέσα στον εργασιακό χώρο.

Δεν μπορείτε αφού χρησιμοποιήσατε τόσα χρόνια όλους αυτούς τους υπαλλήλους για να σας βγάλουν τη «βρώμικη» δουλειά τώρα να τους πετάτε κατάμουτρα ότι κακώς το πράξανε!!!

Εκτός, αν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η ψηφοθηρία και , ένας «έξυπνος» τρόπος διάλυσης της συνδικαλιστικής συνοχής και δύναμης!!!!!

Για το ΔΣ

Της Π.Ο.Ε.ΕΟΠΥΥ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ

ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΕΝΙΑΤΑ ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου