Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Επιτροπή Τιμών: 700 νέα φάρμακα έως την Παρασκευή

IATRONET. Οι ασθενείς θα έχουν στη διάθεσή τους 700 νέα φάρμακα από την ερχόμενη εβδομάδα. Η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων ενέκρινε τελικά τις τιμές για 500 περίπου νέα γενόσημα, ορισμένα υβριδικά, καθώς και νέες δραστικές ουσίες.


Περίπου 700 νέα φάρμακα θα είναι στη διάθεση των ασθενών από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων ενέκρινε τελικά τις τιμές για 500 περίπου νέα γενόσημα, ορισμένα υβριδικά, καθώς και νέες δραστικές ουσίες.

Από τα 726 νέα φάρμακα που είχαν αιτηθεί τιμή ως τις 15 Οκτωβρίου, οι φαρμακευτικές υπέβαλαν 76 ενστάσεις, εκ των οποίων η επιτροπή αποδέχθηκε τις 60 και απέρριψε τις 16, με αποτέλεσμα οι τιμές που εγκρίθηκαν για αυτά τα 16 ιδιοσκευάσματα, να είναι οι τιμές που πρότεινε ο ΕΟΦ.

Εντούτοις, αρκετές εταιρίες δεν αποδέχθηκαν τις τιμές που προτάθηκαν για τα προϊόντα τους, και ζήτησαν να εξαιρεθούν από την τιμολόγηση, με αποτέλεσμα από τα συνολικά 726 ιδιοσκευάσματα που επρόκειτο να τιμολογηθούν, να πάρουν τιμή τελικά, περίπου 700.

Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που εγκρίθηκε σήμερα, αναμένεται να αναρτηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και να ισχύσει από Δευτέρα. Ταυτόχρονα, το νέο δελτίο, θα σταλεί στην Επιτροπή Λίστας, όπου τα νέα φάρμακα θα κατηγοριοποιηθούν, θα ενταχθούν στη Θετική Λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων, στην αρνητική λίστα και στη λίστα των ΜΗΣΥΦΑ.

Στη συνέχεια, η Θετική λίστα θα σταλεί στην ΗΔΙΚΑ για τον προσδιορισμό των τιμών αναφοράς ώστε να εκδοθεί η αναμενόμενη απόφαση με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να εγκριθεί η συνταγογράφησή τους, με συμμετοχή της κοινωνικής ασφάλισης.

Α.ΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου