Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μόλις 526 εκατ. από τα 5,6 δις της ιδιωτικής δαπάνης για την υγεία, προέρχονται από την ιδιωτική ασφάλιση



HEALTHVIEW. GR 

Σε 5,6 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνολική ιδιωτική τρέχουσα Δαπάνη Υγείας στην Ελλάδα, από τα οποία μόλις τα 526 εκ προέρχονται από την Ιδιωτική Ασφάλιση! Την ίδια στιγμή η μείωση της δημόσιας δαπάνης υγείας είναι ραγδαία και θα συνεχιστεί μέχρι το 2020, όπως υποστήριξε ο κ. Ιωάννης Σώρρος, Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών δεδομένων Δημόσιων νοσοκομείων. 

Μιλώντας στην ημερίδα «Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα - Εξέλιξη & προοπτικές. Οι δυνατότητες της Ιδιωτικής ασφάλισης Υγείας», που πραγματοποίησε η Eurolife ERB Ασφαλιστική σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο καθηγητής παρουσίασε ανάλυση αναφορικά με τα ελληνικά Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ), τους λειτουργικούς Δείκτες Ελληνικών Νοσοκομείων, τη δομή του κόστους ανά κατηγορία Νοσοκομείων. 

Έντονο ενδιαφέρον έδειξαν οι συμμετέχοντας στα συγκριτικά στοιχεία της ΕΕ και του ΟΟΣΑ αναφορικά με το ποσοστό του συνόλου των γιατρών ανά 10.000 κατοίκους, το ποσοστό κάλυψης νοσοκομειακών κλινών, τη μέση διάρκεια ημερών νοσηλείας ανά ασθενή, τον αριθμό νοσηλευθέντων κατ΄ έτος, τις συνολικές δαπάνες υγείας ως % ΑΕΠ και τις δαπάνες υγείας του Ιδιωτικού τομέα ως % ΑΕΠ. 

Την Ημερίδα έκλεισε ο κος Λεωνίδας Σίδερης, Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου Πρακτόρων της Eurolife ERB Ασφαλιστικής, ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές που παρουσιάζονται για τον Ιδιωτικό Τομέα Ασφάλισης που σχετίζεται με την υγεία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η Συνολική Ιδιωτική Τρέχουσα Δαπάνη στην Ελλάδα ανέρχεται σε 5.622 εκ. από τα οποία μόλις τα 526 εκ προέρχονται από την Ιδιωτική Ασφάλιση ενώ τα 5.096 εκ προέρχονται από Ιδιωτικές Πληρωμές». 

Το παραπάνω στοιχείο σε συνδυασμό με την αναμενόμενη περαιτέρω μείωση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία στην Ελλάδα, καθιστά επιτακτική την ενημέρωση όλων των πελατών για τη μεταφορά του κινδύνου αυτού, από το «άτομο» στην «ομάδα» μέσω ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου