Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Εορταστικό «κούρεμα» σε γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ! Δείτε πως έμειναν απλήρωτοι 347 γιατροί στην Πάτρα

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - HEALTH REPORT

Άλλο ένα …τρικ για να μείνουν χρονιάρες μέρες χωρίς ρευστό δεκάδες γιατροί στην Αχαΐα εφηύρε όπως φαίνεται ο ΕΟΠΥΥ. 

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών ενώ όλοι οι γιατροί είχαν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εισπράξουν οφειλές του Οργανισμού από παλαιότερα χρόνια, ξάφνου η διαδικασία σταμάτησε. 

Αποτέλεσμα ήταν κάποιοι να έχουν πάρει τα χρήματα του παρελθόντος και 347 γιατροί να μείνουν… σύξυλοι χωρίς χρήματα. Να σημειωθεί πως πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΠΑΔ, που δεν έχουν πληρωθεί από το 2011 (9ος,10ος και 11ος μήνας).


Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου με επιστολή της στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό: «Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δικαιολογητικών για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΟΠΑΔ, βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε την αιφνίδια διακοπή της ενταλματοποίησης προς την τράπεζα, με ευθύνη της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι 347 ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί της Πάτρας, με τη διαδικασία της εκκαθάρισης να έχει ολοκληρωθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση για όλους τους δικαιούχους, από τις αρχές του Δεκεμβρίου».

Ο Ιατρικό Σύλλογος ζητά από τη διοίκηση του Οργανισμού να δεσμευτεί άμεσα για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα που οι γιατροί αναμένουν στους λογαριασμούς τους αλλά και πότε θα εξοφληθούν οι υπόλοιπες οφειλές των άλλων Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και …σκονίζονται κάπου στα συρτάρια του οργανισμού. 

Μεταξύ των Ταμείων που ακόμη έχουν χρέος απέναντι στους γιατρούς είναι ο Οίκος Ναύτου, το ΤΑΥΤΕΚΩ, το ΕΤΑΑ. Εκτός αυτού όμως υπολείπεται και ένα 10% της αποζημίωσης των ιατρών που εκκρεμεί από την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ (2012).

Και βέβαια δεν είναι η μόνη φορά που ο κακοπληρωτής ΕΟΠΥΥ αφήνει έκθετους ιδιωτικούς παρόχους. 

Ο οργανισμός χρωστά ακόμη χρήματα από παλαιότερα χρόνια τόσο σε γιατρούς όσο και σε άλλους ιδιώτες φορείς όπως κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και φαρμακευτικές εταιρείες. 

Οι διαβεβαιώσεις πως σιγά σιγά καταβάλλονται τα χρέη του παρελθόντος δεν πείθουν τους φορείς καθώς κάθε χρόνο τα κονδύλια του προϋπολογισμού του φορέα είναι κουρεμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου