Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Επίθεση Πατούλη σε Γεωργιάδη για τα voucher υγείας



Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, συμμετείχε στην επιστημονική ημερίδα την οποία διοργάνωσε η Α' Παθολογική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ με θέμα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι στην εποχή της οικονομικής κρίσης μεγάλος όγκος ανασφάλιστων απευθύνθηκαν στο ιατρείο κοινωνικής αποστολής που δημιούργησε ο ΙΣΑ με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου έλαβαν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η πολιτεία πρέπει να κατανοήσει πως ο άνεργος ο οποίος χάνει την υγεία του δεν μπορεί να την αναζητήσει την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη μόνο μέσω των κοινωνικών ιατρείων, αλλά πρέπει να αναληφθούν οι ευθύνες από τα αρμόδια όργανα.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, τα voucher υγείας απέτυχαν καθότι διατέθηκαν μόνο για την διάγνωση αλλά όχι για τη θεραπεία, ήταν δηλαδή άλλη μια εσφαλμένη πολιτική του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ έκλεισε λέγοντας ότι η ανάληψη ευθυνών από τους αρμόδιους φορείς είναι μεγάλη υπόθεση και οι λύσεις για την υγεία θα δοθούν μόνο με σχεδιασμό, ενότητα χωρίς λαϊκιστικές κορώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου