Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Kαραμανδάνειο: "Δεν θα επιτρέψουμε την μετακίνηση προσωπικού στο ΠΠΓΝΠ

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι εν θα επιτρέψει την υποστελέχωση και υποβάθμιση του παιδιατρικού νοσοκομείου

www.thebest.gr

Το ΔΣ του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων προεδρεύοντος του Δήμαρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, λαμβάνοντας υπόψη την έντονη φημολογία και την αναστάτωση του προσωπικού σχετικά με επικείμενη μετακίνηση 2 νοσηλευτών στο ΠΠΓΝΠ, αποφάσισε ομόφωνα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την υποστελέχωση και υποβάθμιση του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου της Δυτικής Ελλάδας (από τα Ιωάννινα ως την Καλαμάτα και τα Ιόνια Νησιά) που παρέχει με το άριστα καταρτισμένο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, παρ΄ όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό, υγειονομικό υλικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Το νοσοκομείο από το 1990 και μετά, αποτελεί το μοναδικό κέντρο που αντιμετωπίζει εκατοντάδες βαριές συγγενείς νεογνικές διαμαρτίες το χρόνο, καθώς και άλλες Παιδοχειρουργικές, ΩΡΛ, και Ορθοπεδικές παθήσεις με απόλυτη επιτυχία και ως εκ τούτου απαιτείται πλήρης στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον παιδικό πληθυσμό μέσω της Παιδιατρικής κλινικής, της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, της Μονάδας Προώρων, του Ιατροπαιδαγωγικού κέντρου και του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Στο Καραμανδάνειο αυτή τη στιγμή απασχολούνται 70 νοσηλευτές κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ έναντι 104 προβλεπομένων οργανικών θέσεων στις αντίστοιχες κατηγορίες. Από αυτούς, 13 νοσηλευτές προέρχονται από άλλα νοσοκομεία και υπηρετούν στο Καραμανδάνειο λόγω απόσπασης. Επιπλέον αυτών έχουν μετακινηθεί 2 νοσηλεύτριες στην Αιμοδοσία του Γεν. Νοσοκ. Πατρών , 1 νοσηλεύτρια στη Γραμματεία της 6ης ΥΠΕ και 7 νοσηλευτές εντός του νοσοκομείου σε αλλότρια καθήκοντα με αποφάσεις προηγούμενων διοικητών.

Παράλληλα το ΔΣ θα επιδιώξει την περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου με το προσωπικό του να εξακολουθεί με πνεύμα αυτοθυσίας, εργασιακή υπευθυνότητα και επιστημονική αρτιότητα, να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στον παιδιατρικό πληθυσμό της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου