Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Βορίδης: Προσέλκυση κλινικών μελετών – διάλογος για τιμολόγηση φαρμάκων

Ανοικτός σε αναπτυξιακά μέτρα για τη φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ο υπουργός Υγείας, με τήρηση των μέτρων εξορθολογισμού.


Απλοποίηση των διαδικασιών με στόχο την προσέλκυση κλινικών μελετών νέων φαρμακευτικών προϊόντων, υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιχειρηματική εκδήλωση το μεσημέρι της Τετάρτης.

Με απόφαση που αναμένεται να υπογράψει άμεσα, θα λαμβάνονται μέτρα για επιτάχυνση των διαδικασιών έναρξης κλινικών μελετών, με τη συνδρομή των υγειονομικών περιφερειών και των διοικήσεων των νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η πολιτική υγείας για το φάρμακο, χρησιμοποιεί εργαλεία για τη διαμόρφωση πεδίου ισορροπίας και σημείωσε πως βαδίζουμε σε ισορροπημένο περιβάλλον τιμών και προωθεί αναπτυξιακές κινήσεις ώστε να υπάρξει δυνατότητα να ακολουθηθεί το παράδειγμα ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Βορίδης παραδεχόμενος ότι η προσαρμογή στα δεδομένα της ύφεσης ήταν βίαιη, τόνισε ότι βαδίζουμε τώρα το δρόμο του εξορθολογισμού, με ελεγχόμενη φαρμακευτική δαπάνη, τήρηση των νόμιμων προθεσμιών από πλευράς κράτους, καθώς δεν υπάρχουν εκκρεμμότητες από πλευράς αδειοδότησης και τιμολόγησης των φαρμάκων.

Έτσι δήλωσε ανοικτός στο να βρεθούν νέες ισορροπίες σε ότι αφορά την τιμολόγηση φαρμάκων, με νέες ιδέες και προτάσεις, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθεί ως δεδομένο η τήρηση του επιπέδου της φαρμακευτικής δαπάνης.

Α.ΠΑΠ. - iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου