Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ίδιες συνταγές στην Ελλάδα με την Ισπανία που έχει πενταπλάσιο πληθυσμό

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, η Ελλάδα έχει τις ίδιες συνταγές για φάρμακα με την Ισπανία, η οποία έχει πληθυσμό πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτόν της χώρας μας. IATRONET


‘Οργιο σπατάλης έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της υγείας.

Το 30% της δαπάνης αφορά υπερβάσεις, σπατάλη και διαφθορά.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός (φωτό αριστερά) και ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη διαφθορά P. Vincke (φωτό δεξιά), με αφορμή εκδήλωση για τη διαφθορά στο χώρο της υγείας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, η Ελλάδα έχει τις ίδιες συνταγές για φάρμακα με την Ισπανία, η οποία έχει πληθυσμό πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτόν της χώρας μας.

Αλλαγές

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε αλλαγές στη χορήγηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων (επιθέματα, καροτσάκια, γυαλιά).

Τα υλικά αυτά, που σήμερα χορηγούνται με χειρόγραφες συνταγές θα διατίθενται πλέον με ηλεκτρονικό σύστημα, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος των παροχών.

Δ.Κ

6 σχόλια:

  1. Και τώρα με το μέσο όρο συνταγής ανα ασθενή, θα αυξηθούν κατακόρυφα οι συνταγές
    (των 2 ευρώ, για να μειώνεται ο Μ.Ο.).
    Πρόκειται για καταφανή διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στην Λαϊκη Δημοκρατια του Κονγκο η οποια εχει πενταπλασιο περιπου πληθυσμο απο εμας εχουν πολυ λιγοτερς συνταγες απο εμας. Αυτο σημαινει υπερσυνταγογραφηση σε εμας ή υποσυνταγογραφηση σε εκεινους? Αν λοιπον φτασουμε σε αναλογιες του Κονγκο μηπως φτασουμε και στα ιδια επιπεδα περιθαλψης οπως εκει?! Ας αναρωτηθουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσα φάρμακα επιτρέπεται εις Ισπανίαν να γράφουν σε κάθε συνταγή οι γιατροί. Γιατι συγκρίνουμε χαρτιά και όχι φάρμακα -δισκία, ενέσεις- (αλλά όχι και συσκευασίες γιατί πάλι υπάρχουν διαφορές). Η στατιστική ως γνωστόν μπορεί εύκολα να λέει ψέμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπάρχει άραγε και στην Ισπανία ο ηλίθιος περιορισμός αναγραφής 3 φαρμάκων ανά συνταγή, χώρια τα εμβόλια, χώρια τα αναλώσιμα ΣΔ, και χώρια εννοείται κάθε σελίδα για την τρίμηνη επαναλαμβανόμενη αγωγή, ή στην Ισπανία έχουν πρακτικό εγκέφαλο και χρειάζεται μια συνταγή για κάθε ασθενή ό,τι κι αν παίρνει;;;; οι αριθμοί είναι πρόστυχο πράγμα κύριε Κοντέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΨΗΛΑ..ΑΝΤΕ Κ ΥΠΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή