Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Δικαστικοί στα πειθαρχικά όργανα του ΕΣΥ και ιστότοπος για τα "φακελάκια"


HEALTH VIEW.GR 

«Φρένο» στην ατιμωρησία επίορκων λειτουργών στο χώρο της Υγείας, βάζει το Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς στον Τομέα της Υγείας, που θα ανακοινώσει την Τρίτη ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πειθαρχικά όργανα του ΕΣΥ και των Επιστημονικών Συλλόγων θα μετέχουν δικαστές εν ενεργεία, εισαγγελείς ή επίτιμοι δικαστικοί ενώ καθιερώνεται σφικτό χρονοδιάγραμμα στην έκδοση αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων. 

Η συμμετοχή δικαστικών στα πειθαρχικά συμβούλια εξασφαλίζει πιο αντικειμενικές αποφάσεις (λόγω των νομικών γνώσεων που διαθέτουν) «ελεύθερες» επαγγελματικών συναισθηματισμών. Το Σχέδιο προβλέπει επίσης αλλαγές στην λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων αναφορικά με το χρόνο διαχείρισης και έκδοσης μίας απόφασης. 

Στο ίδιο Σχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν στην συνεργασία των ελεγκτικών μηχανισμών (Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας και Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) καθώς και διασύνδεσή τους με την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Παράλληλα εισάγει νέο σύστημα διαχείρισης των χειρουργείων και δημιουργεί ιστότοπος όπου θα μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση για να καταθέσουν επώνυμα και υπεύθυνα τις καταγγελίες για «φακελάκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου