Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Μνημείο περί "συνταγματικής εκτροπής"

YGEIANET

«Συνταγματική εκτροπή» χαρακτηρίζουν οι Ενώσεις των δικαστών την καταβολή μόνον του 50% των αναδρομικών τους, που περικόπηκαν από την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ξανακερδήθηκαν από το περιβόητο μισθοδικείο τους.

Κατά τ΄ άλλα για τους ευαίσθητους δικαστές:

Δεν αποτελούν «συνταγματική εκτροπή» τα μνημόνια και μάλιστα με ισχύ Αγγλικού Δικαίου

Δεν αποτελεί «συνταγματική εκτροπή» η διαθεσιμότητα και απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, κατ’ επιταγήν της τρόικας των τοκογλύφων δανειστών, παρότι καλύπτεται η μονιμότητά τους από άρθρα του Συντάγματος.

Δεν αποτελεί «συνταγματική εκτροπή» η δραστική περικοπή των μισθών των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων – πλην δικαστικών και ενστόλων – παρότι και αυτοί «λειτουργοί της δημόσιας διοίκησης».

Δεν αποτελεί «συνταγματική εκτροπή» ο ΕΝΦΙΑ που απαλλοτριώνει την ιδιωτική περιουσία, παρότι αυτή προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Δεν αποτελεί «συνταγματική εκτροπή» το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Δεν αποτελεί «συνταγματική εκτροπή» η ανεργία του σχεδόν 30% του ενεργού πληθυσμού της χώρας, παρότι το δικαίωμα στην εργασία προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Δεν αποτελούν «συνταγματική εκτροπή» οι περικοπές των συντάξεων και των εφάπαξ παρότι οι ασφαλισμένοι προσέφεραν και το αίμα τους για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς ως τα βαθιά τους γεράματα.

Δεν αποτελεί «συνταγματική εκτροπή» ότι «κουρεύτηκαν» δραστικά, μέσω του περιβόητου PSI τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Νοσοκομείων και των Πανεπιστημίων.

2 σχόλια: