Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Περί ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ

Στην χθεσινή συζήτηση των προέδρων των Υγειονομικών Ομοσπονδιών με τον Υφυπουργό κ. Μπέζα, ο κ. Βλασταράκος τάχθηκε υπέρ της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ μετάταξης των νέων ιατρών ασφαλισμένων μετά την 1/1/1993 που είναι το 55% του ιατρικού σώματος, ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία & Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έχουν ταχθεί κατά της υποχρεωτικής και υπέρ της προαιρετικής μετάταξης κάθε 3 χρόνια σε ανώτερη κλάση και άρα αύξηση εισφορών ... για να καλυφθούν οι παραλήψεις ή λάθη του παρελθόντος.

(α) Το γνωρίζουν οι νέοι ασφαλισμένοι ιατροί αλλά και λοιποί υγειονομικοί ;;;

(β) Υπάρχει κάποια αναλογιστική μελέτη για την ανάγκη ( όχι πλήρης από το 1997 στο ΤΣΑΥ ) ;

(γ) εάν υπάρχει αναλογιστική μελέτη, που δεν υπάρχει, γιατί πρέπει οι νέοι ασφαλισμένοι να καλύψουν τα τραγικά λάθη Πολιτείας και Διοικήσεων ασφαλιστικών Ταμείων ( βλέπε PSI 1 & 2 ) στο πλαίσιο του αναδιανεμητικού συστήματος, τη στιγμή μάλιστα που κινούμαστε προς το Κεφαλαιοποιητικό σύστημα ;

(δ) έχει γίνει κάποια ψηφοφορία για την μείζονα αυτή απόφαση σε συλλογικά όργανα ( εκλέκτορες, Σύλλογοι κλπ ) ;;;

Vasileios Stathopoulos
Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ

3 σχόλια:

  1. Aπό Πρόεδρο ΠΙΣ, κ. Μ. Βλασταράκο:

    Σε απάντηση των γραφομένων του κου Σταθόπουλου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ για την υποστήριξη στον υφυπουργό κο Μπέζα της υποχρεωτικής μετάταξης των νέων γιατρών μετά την 1/1/1993 δηλώνω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι το θέμα δεν συζητήθηκε κατά τη συνάντηση με τον κο Υφυπουργό καθώς υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις των φορέων που συμμετείχαν.
    Το αυτό μπορεί να βεβαιώσουν τόσο ο Υφυπουργός κος Μπέζας, όσο και οι κ.κ. εκπρόσωποι των φορέων: Α. Κατσίκης - Πρόεδρος ΕΟΟ, Κ. Λουράντος – Πρόεδρος ΠΦΣ, Μ. Βουδούρη - Εκπρόσωπος Κτηνιατρικού Συλλόγου, Χ. Καραπάνος - Εκπρόσωπος των Συνταξιούχων A. Βασιάδης - Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΤΣΑΥ.
    Δεν μπορεί ο κος Σταθόπουλος να σχολιάζει ελαφρά τη καρδία κρίσιμα θέματα για τους ιατρούς της χώρας αγνοώντας τις συνέπειες των επιλήψιμων πράξεών του.
    Καλούμενος να ανακαλέσει άμεσα τις ανυπόστατες αναφορές, παραδίδεται στην κρίση των 70.000 ιατρών της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιότιμε κε Πρόεδρε του Π.Ι.Σ.,

    Με όλο το σεβασμό προς το θεσμό που εκπροσωπείτε ίσως έπρεπε πρώτα να ερωτηθώ εάν αυτοί που αναφέρεσθε είχαν μιλήσει μαζί μου.
    Επί της ουσίας παραδίνομαι στην κρίση των 15.000 Οδοντιάτρων, οι οποίοι υιοθετούν επί του προκειμένου, την ομόφωνη απόφαση της Ε.Ο.Ο. σχετικά με την κατάργηση της υποχρεωτικής μετάταξης σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία των νέων ασφαλισμένων.
    Μάλλον υπήρξε παρανόηση, διότι ουδέποτε ισχυρίσθηκα ή έγραψα ότι συζητήθηκε στην συνάντηση με τον Υφυπουργό το θέμα της μετάταξης. Όπως παραδέχεσθε άλλωστε υπήρχαν «διαφορετικές προσεγγίσεις» στο θέμα αυτό των φορέων, που συμμετείχαν (άρα κάποιοι που διαφωνούσαν). Το σχόλιο μου στο facebook απλά διαπιστώνει την «διαφορετικότητα» στην προσέγγιση με τον φορέα μου, δηλαδή την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία που αποφάσισε υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής μετάταξης μέσω νομοθετικής τροποποίησης.
    Παραμένω στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση θεωρείτε σκόπιμη, στο πλαίσιο της συνεργασίας των υγειονομικών φορέων για το ασφαλιστικό μας Ταμείο, που όλοι διακονούμε.

    Φιλικότατα,
    Βασίλης Σταθόπουλος,
    Εκπρόσωπος της Ε.Ο.Ο. στη Δ.E. του Ε.T.A.A.-Τ.Σ.Α.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή