Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευρεία σύσκεψη ΠΙΣ - ΕΟΟ - ΠΦΣ για το ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ

Αθήνα 13.11.2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη ΠΙΣ - ΕΟΟ - ΠΦΣ για το ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ


Eυρεία σύσκεψη για το ΤΣΑΥ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με συμμετέχοντες τους κ.κ. Μ. Βλασταράκο - Πρόεδρο ΠΙΣ, Αθ. Κατσίκη - Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Κ. Λουράντο - Πρόεδρο Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αν. Σελλιανάκη – Πρόεδρο ΕΤΑΑ και Γ. Βαζίκα - Δ/ντή Οικονομικών Υπηρεσιών Τομέα Υγειονομικών ΕΤΑΑ. 

Στη σύσκεψη έγινε αναφορά σε όλα τα θέματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας που αφορούν στο Ταμείο Υγειονομικών, όπως η «απώλεια» ομολόγου ύψους 91,4 εκατ. ευρώ, η αδυναμία είσπραξης εισφορών ακόμη και από τον ΕΟΠΥΥ, η ανυπαρξία από το 2002 ισολογισμών και απολογισμών, η υπέρογκη δαπάνη για το μηχανογραφικό σύστημα που δεν λειτουργεί, αλλά και το πόρισμα του ελέγχου του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που καταγράφει την απογύμνωση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ.

Οι Πρόεδροι των ΠΙΣ-ΕΟΟ-ΠΦΣ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ένταξη του Ταμείου στον ΟΑΕΕ και ζητούν να υλοποιηθεί η υπόσχεση του Υπουργού Εργασίας για τακτοποίηση του θέματος των μονοσυνταξιούχων Υγειονομικών, ώστε να εξαιρεθεί των περικοπών, το επιπλέον ποσό της προσαύξησης του 50% της κυρίας σύνταξης.

Κοινή διαπίστωση των Προέδρων ΠΙΣ-ΕΟΟ-ΠΦΣ, αποτελεί το γεγονός πως η μέχρι τώρα ασκηθείσα πολιτική, αντί να οδηγήσει το Ταμείο σε εκσυγχρονισμό και βελτίωση των υπηρεσιών του, το έχει οδηγήσει σε στραγγαλισμό, κακή ποιότητα υπηρεσιών και σε αμφιβολία για την περαιτέρω βιωσιμότητά του.

Οι πρωτοβουλίες όσον αφορά το Ταμείο θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα τόσο με συσκέψεις με τους άλλους φορείς που απαρτίζουν το ΕΤΑΑ (Ταμείο Νομικών, Ταμείο Μηχανικών κλπ), όσο και με τους εκπροσώπους της Πολιτείας (Κυβέρνηση, Κόμματα, Φορείς).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Πρόεδρος ΔΣ                 Πρόεδρος ΔΣ               Πρόεδρος ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου