Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

''Ίλιγγο" προκαλούν τα στοιχεία για μίζες στην υγεία



MEGATV.COM. 
Πάρτι φοροδιαφυγής αλλά και όργιο διαφθοράς στην υγεία δείχνουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ευρωπαϊκό συνέδριο, για τη διαφθορά. Τα στοιχεία αφορούν στη διετία 2008 - 2009, πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση.

Αναλυτικά έδειξαν ότι:
Σε ένα χρόνο οι Έλληνες έδωσαν δυόμιση δισεκατομμύρια ευρώ για "φακελάκια"

Για να μπει κάποιος στο χειρουργείο η μίζα κυμαίνεται από 150 ευρώ -για μία απλή επέμβαση- μέχρι και 7.500 ευρώ.

Όμως το "πάρτι" της διαφθοράς αφορά και στη συνταγογράφηση. Σε ένα χρόνο οι ιατρικές συνταγές στον ΕΟΠΥΥ κόστισαν 65 εκατ. ευρώ, και ο αριθμός τους ήταν ίσος με της Ισπανίας, που έχει πενταπλάσιο πληθυσμό.

Το υπουργείο Υγείας για να "χτυπήσει" τη διαφθορά ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο όπου οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κάνουν επώνυμα καταγγελίες, αλλά και ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των χειρουργείων, για να μην καθορίζεται πλέον από τους γιατρούς ο χρόνος που θα γίνονται οι επεμβάσεις.

"Θα γίνεται μία δέσμευση του χειρουργείου ήδη από το κέντρο υγείας που παραπέμπει ή από το τμήμα εκτάκτων περιστατικών που παραπέμπει. Αυτό θα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, όλοι θα γνωρίζουν σε όλα τα σημεία σε ποιο χειρουργείο χειρουργεί ο κάθε γιατρός, καθώς και τη χρονική σειρά προτεραιότητας" υπογράμμισε ο Μ. Βορίδης.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα δείχνει "πρωταθλήτρια" στις μαγνητικές τομογραφίες, με 1,5 εκατ. το χρόνο και με την υπερσυνταγογράφηση φάρμακων να χτυπάει "κόκκινο" ο ΕΟΠΥΥ έχει βάλει συγκεκριμένα όρια στους γιατρούς από τον Αύγουστο.

"Ήδη τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη κατά 15 εκατ. το μήνα" δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημ. Κοντός και προσθέτει: "Επίσης οι κατευθυντήριες οδηγίες για τις διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία του Οκτωβρίου έχουμε -20% και πάνω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου